Bitcoin Ağındaki İşlem Ücretleri Rekor Seviyelere Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin blockchainindeki işlem ücretleri, 2021’deki boğa piyasasını hatırlatan seviyelere çıktı.

BitInfoCharts verilerine göre Bitcoin ağındaki ortalama işlem ücreti, geçtiğimiz gün 37 dolara kadar yükseldi. Mayıs ayından beri kaydedilmiş bu en yüksek seviyeye en son Nisan 2021’de çıkılmıştı.

Mempool verilerine göre blockchainde bu sabah itibarıyla onaylanmamış 280 binden fazla işlem bulunuyor. Hafıza kullanımı ise 300 MB’lik standart limitin üstünde, 1,31 GB seviyesinde yer alıyor.

İşlem ücretlerindeki artışa Bitcoin Ordinals katkıda bulunmuş olabilir. Dune verilerine göre Bitcoin Ordinals, geçtiğimiz gün 235 Bitcoin değerinde işlem ücreti ödedi. Bu düzeylere en son mayıs ayında, günlük 247 BTC’lik işlem ücreti ödendiğinde ulaşıldı.

İşlem ücretlerindeki artış, Bitcoin topluluğu içerisinde tartışmalara yol açtı. Blockstream CEO’su Adam Back, “Bitcoin’deki JPEG’leri durduramazsınız. Şikayet ederseniz daha fazla yaparlar. Durdurmaya çalışırsanız daha kötü yollara girerler. Yüksek işlem ücretleri, layer2’nin benimsenmesini artırıyor ve zorla inovasyon yaptırıyor.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Ağındaki İşlem Ücretleri Rekor Seviyelere Çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!