Tether, ABD’li meclis üyelerine tepki gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

USDT ihraççısı Tether, stablecoin’lerinin yasa dışı kullanımına ilişkin ABD Adalet Bakanlığı’na yapılan çağrılarla ilgili konuştu.

Şirket, 16 Kasım ve 15 Aralık tarihlerinde ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi ve ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyelerine “Tether’in stablecoin’lerin yasa dışı kullanımıyla mücadele etme konusundaki kararlılığı”nı detaylarıyla anlatan mektuplar yolladı.

Gönderilen mektuplar, Senatör Cynthia Lummis ve Temsilci French Hill’in ekim ayından yaptığı çağrılara bir cevap niteliği taşıyor. Lummis ve Hill, Adalet Bakanlığı’nın, “Binance ve Tether’in terörizmi desteklemek için ne ölçüde maddi destek ve kaynak sağladığını dikkatlice değerlendirmeye” çağırdı.

Meclis üyeleri bu açıklamaları, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının ardından yaptı. Saldırının kısmen, kripto para işlemleriyle finanse edildiğini iddia ettiler. 

Tether tarafından gönderilen mektuplarda, şirketin KYC programına ve şüpheli hesapları ve etkinlikleri belirlemeye yönelik “proaktif bir yaklaşıma” sahip olduğunu kaydetti. 

“Kolluk kuvvetlerine harekete geçmeleri talimatı verildiğinde her zaman yardımcı olduk ve dünya çapındaki kurumlarla proaktif bir şekilde çalışmaya devam etme hususunda tamamen kararlıyız. Tether, yaptırımlara tabi olan, yasa dışı faaliyette bulunan veya herhangi bir eylemde bulunan adreslerin belirlenmesine ve dondurulmasına yardımcı olacaktır.”

Tether ayrıca, KYC haricinde müşteri faaliyetlerini sürekli takip etmek için bir gözetim araçları olduğunu da ileri sürdü. 

Tether, 9 Aralık’ta bir cüzdan dondurma politikası başlatarak OFAC’ın SDN listesinde yer alan kişilerin cüzdanlarının dondurulacağın belirtti.

Tether, daha önce düzensiz faaliyetlerle ilişkili olan cüzdanları proaktif bir biçimde dondurmayı reddetmişti. ABD ve dünya çapında kripto şirketlerine yapılan baskılar, Tether’in geri adım atmasına neden oldu.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, “Tether, kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaya ve dolar hegemonyasını küresel olarak genişletmeye devam ederken, ABD’nin birinci sınıf bir ortağı olmayı hedefliyor.” ifadelerini kullandı..

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether, ABD’li meclis üyelerine tepki gösterdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!