Ripple topluluk avukatı: Gensler gaz veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden yasal anlaşmazlıkta, XRP yanlısı avukat John Deaton, SEC Başkanı Gary Gensler’i halkı gazlamakla suçladı. Deaton ayrıca, Gensler’in kripto para birimleri konusundaki duruşuna karşı çıktı.

Deaton’un Gensler’i topa tutması, SEC’in Coinbase’in kripto kural koyma dilekçesini üç nedenden ötürü reddetmesinin ortasında geldi. Bu üç neden, mevcut menkul kıymetler yasalarını kripto para birimlerine uygulamak, SEC’in kural koyma yoluyla kripto menkul kıymetler piyasalarına katılımı ve komisyonun kural koyma önceliklerini belirleme konusundaki takdir yetkisini korumanın önemi olarak belirtildi.

Deaton, X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımda, Gensler’in SEC’in Coinbase kararının nedenlerini özetleyen açıklamalarına değindi. Gensler, Coinbase’in SEC’e yaptığı kural koyma talebinin, kripto ekosisteminin varlık oynaklığı ve tüm varlıkların mevcut yasalar kapsamında menkul kıymet olarak kategorize edilmesine ilişkin ayırt ediciliğine olan inanca dayandığını ekledi.

Deaton’a göre bu duruş, SEC başkanının 2023’ün başlarında kongre ifadesi sırasında yaptığı açıklamalara doğrudan karşı çıkıyor. Deaton, Gensler’in kriptonun benzersiz doğası nedeniyle komisyonun kapsamı dışında kaldığını ve düzenleyici bir boşluk yarattığını iddia ettiğini hatırlattı.

Deaton, Coinbase’in talebinin SEC’in bakış açısına dayandığını belirtti. Gensler’in kripto konusunda tamamen tersine döndüğünü ve bunu siyasi nedenlere ve Senatör Elizabeth Warren’ın desteğine bağladığını belirtti.

İlgili: SEC yetkilileri spot Bitcoin ETF dosyalayıcıları ile tekrar bir araya geldi

SEC, Gensler’in sözleri ya da komisyonun genel olarak eylemleri aracılığıyla kripto para ekosistemine yaklaşımı hakkında farklı sinyaller gönderiyor.

Coinbase ve Binance ile devam eden yasal anlaşmazlıkların ortasında, düzenleyici kurum Grayscale Investments’a karşı yenilgisini temyiz etmeyi reddetti. Dava, şirketin Grayscale Bitcoin Trust’ını spot borsa yatırım fonuna dönüştürme girişimiyle ilgiliydi.

Magazin: Kripto düzenlemesi – SEC Başkanı Gary Gensler son sözü söyleyecek mi?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple topluluk avukatı: Gensler gaz veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!