Grayscale: Vergiye maruz kalınmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale, olumsuz vergi sonuçları hakkında dolaşan yanlış raporların ardından spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonları (ETF) ile ilgili olası vergi sonuçlarını değerlendiriyor.

Grayscale, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir dizi paylaşımla, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) perakende yatırımcılarının, fonun hisse itfalarını karşılamak üzere nakit elde etmek için Bitcoin satması durumunda vergi etkilerine maruz kalmalarının beklenmediğini açıkladı.

As we work to obtain the appropriate regulatory approvals to uplist $GBTC to NYSE Arca, we’re considering the potential tax implications for spot Bitcoin ETFs needing to sell $BTC holdings for cash to fulfill share redemptions.
Here’s why we’re talking about this now. (1/7)

— Grayscale (@Grayscale) December 15, 2023

Grayscale bunun GBTC’nin bir bağışçı tröstü olarak yapılandırılmasından kaynaklandığını açıkladı; bu, tröstü kuran kuruluşun gelir ve vergi amaçları için varlıkların sahibi olduğu anlamına geliyor.

Yazıda ürünün yatırım fonlarından farkı açıklanırken, “Grantor tröstlerinin nakit itfaları, perakende yatırımcılar gibi itfa etmeyen hissedarlar için vergiye tabi olaylar değildir.” denildi:

“Yatırım fonları ve diğer birçok ETF’nin aksine, spot emtia ETF’lerinin (ör. altın) büyük bir kısmı vergi amaçları doğrultusunda bağışçı tröstleri olarak yapılandırılmıştır. GBTC’nin uygun şekilde bir bağışçı tröstü olarak muamele gördüğü görüşündeyiz.”

İlgili: Brezilya denizaşırı kripto vergi tasarısını yasalaştırdı

Bu durum, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurusunu daha fazla tartışmak üzere Grayscale ile bir toplantı daha düzenlediğine dair son raporların ardından geldi.

8 Aralık’ta Cointelegraph, Grayscale ve Franklin Templeton’ın başvurularını gözden geçirmek üzere SEC ile masaya oturduklarını bildirmişti.

Bu arada, sadece birkaç gün önce, 5 Aralık’ta SEC, Grayscale’in spot Ether (ETH) ETF başvurusuna ilişkin kararını 24 Ocak 2024’e kadar erteledi.

Magazin: Bu sizin kriptodaki beyniniz: Kripto tüccarları arasında madde bağımlılığı artıyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale: Vergiye maruz kalınmayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!