Ripple’ın CBDC’lere Olan İnancı Tam: 20’den Fazla Merkez Bankasıyla Çalışıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain ödeme şirketi Ripple (XRP), Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) üzerinde detaylı bir white paper yayınladı.

CBDC’lerin küresel finans sisteminin geleceğini şekillendirebileceğini belirten Ripple,120 sayfalık bir white paper (izahname) paylaştı. Raporda CBDC’lerin küresel finans sistemine getirebileceği potansiyel faydalara yer verildi.

Bu konuda 20 den fazla merkez bankasıyla çalıştığını belirten şirket CBDC’lerin mevcut ödeme sistemlerinden daha verimli ve daha ucuz olabileceğini öne çıkarırken işlem ücretlerini ve onay sürelerini kısalabileceğini yazdı.

Bununla birlikte merkez bankalarının CBDC’ye geçmeleri halinde mevcut finansal sistemin daha güvenli ve daha şeffaf hale gelebileceği belirtildi. Ripple’a göre bu durum dolandırıcılığı ve kara para aklamayı azaltabilir.

Ayrıca CBDC kullanımının nakit paraya kıyasla özellikle gelişmekte olan ülkelerde daha geniş çaplı erişimin önünü açabileceği ifade edildi.

Öte yandan CBDC’leri hayata geçirmenin bir dizi zorluğu da beraberinde getirdiğini belirten raporda, CBDC’lerin tasarımının, dağıtımının ve benimsenmesinin zaman alabileceğine yer verildi.

Ripple, CBDC’lerin geliştirilmesi ve benimsenmesi için özel sektör ve kamu sektörü arasındaki işbirliğinin önemli olduğunu hatırlattı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple’ın CBDC’lere Olan İnancı Tam: 20’den Fazla Merkez Bankasıyla Çalışıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!