Zorluklara rağmen kripto piyasasına kurumsal ilgi artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayınlanan yeni bir rapora göre işletmelerin büyük bir çoğunluğu kripto çözümlerini benimserken, bu yeni teknolojiyi benimsemenin zorluklarının da farkında.

Kripto firması Paxos, Amerika Birleşik Devletleri merkezli finansal hizmet şirketlerinden en az beş milyon kullanıcıya ve yönetimi altında 50 milyar dolar bulunan veya yıllık 50 milyar dolarlık ödeme hacmine sahip 400 yöneticiyle anket gerçekleştirdi. 

Sonuçları “2023 Kurumsal Dijital Varlık Benimseme Raporu” içinde yayınlayan firma, finansal hizmet firmalarının dijital varlıklar ve blokzincir teknolojileriyle hala derinden ilgilendiğini ortaya koydu.

Birçok şirket, teknolojiyi benimsemeye odaklanırken ankete katılanların yüzde 56’sı uygulama karmaşıklığının, kripto çözümleri başlatmanın önündeki en büyük engel olduğunu söylerken anket, çeşitli engeller ve zorluklarla karşılaşıldığını belirtti.   

Ankete göre katılımcıların yüzde 99’u, şirketlerinin bu yıl kripto ve blokzincir projelerine önceki yıllara kıyasla eşit veya daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti. Paxos şu değerlendirmede bulundu:  

“Dijital varlıkların ve blokzincir teknolojisinin piyasasındaki olaylar, ekonomik zorluklar ve daha fazla yasal netlik ihtiyacı karşısında gösterdiği direnç, şirketlerin uzun vadede teknolojinin değerini içselleştirdiğini yansıtıyor.”

İşletmelerin kripto çözümleri başlatmasının önündeki en büyük engeller. Kaynak: Paxos 

Kripto altyapısındaki zorlukları yorumlayan Mastercard yöneticisi Jonathan Anastasia, kripto piyasasına aşina bir firmayla çalışmanın kendilerine yardımcı olduğunu söyledi ve “Altyapı zordur. Şirketleri bu yolculukta bir araya getirmek için alanında derin uzmanlığa sahip yerel bir oyuncu aramamız gerekiyordu” dedi.  

Katılımcıların yüzde 51’i şirketlerinin kripto veya blokzincir projeleriyle ilgilenmesinin önündeki en büyük engel olarak piyasadaki dalgalanmaları gösterdi. Ayrıca katılımcıarın yüzde 43’ü de uygulamaların finansal maliyetini büyük bir engel olarak gördüğünü belirtti.  

Zorluklara rağmen anket katılımcılarının sadece yüzde 2’sinden daha az bir kısmı, blokzincir teknolojisine inançları olmadığını ifade etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Zorluklara rağmen kripto piyasasına kurumsal ilgi artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!