Fnality, İngiltere Merkez Bankasında Dünyanın İlk Blockchain Ödemesini Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra merkezli blockchain firması Fnality, İngiltere Merkez Bankasında tutulan varlıkların dijital versiyonuyla aktif olarak işlem yapmaya başladı.

Fnality tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin Sterlin Fnality Ödeme Sistemi, Lloyds Banking Group, Banco Santander ve UBS’nin katılımıyla birlikte açıldı.

Fnality, uzlaşmaların, teminat yönetiminin, global çaptaki finans piyasalarında gerçek zamanlı olarak yapılan toptan ödemelerin hızını artırmak ve maliyetini düşürmek için ana akım finans ile dijital finans arasındaki makası kapatmayı hedefliyor.

UBS’in stratejik girişimlerini yöneten Hyder Jaffrey, “Sistemik olarak önem taşıyan yeni bir global ödeme sisteminin oluşturulması, nesilde bir yaşanacak bir olaydır.” dedi.

Sistemdeki ilk işlemler, İngiltere Merkez Bankasının 2021’de kullanmaya başladığı Omnibus türünden hesaplar aracılığıyla sterlin ile yapıldı.

İşlemlerin merkez bankası parası kullanılarak yapılması, kurumsal müşterilere ödeme konusunda güven aşılıyor.

Şirketin gelecek sene için hedeflerinden biri, dolar ve euro dahil olmak üzere diğer para birimleri için de blockchaine dayalı, kurumsal düzeyde ödeme sistemleri geliştirmek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fnality, İngiltere Merkez Bankasında Dünyanın İlk Blockchain Ödemesini Yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!