ABD Hazinesi Kripto Paraların Peşini Bırakmayacak: Mevzuat Çağrısı Yapıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığına bağlı Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC), kripto para birimlerine yönelik bir yasaya duyulan ihtiyacı bir kez daha dile getirdi.

ABD’nin önde gelen mali düzenleyicilerinin  başkanlarından oluşan bir finansal istikrar gözlemcisi olan FSOC, 14 Aralık Perşembe günü bir araya geldi.

Yapılan toplantı sonucunda kurum, iklim, bankacılık, siber güvenlik, yapay zeka ve diğer konuları ele alan yıllık raporunu yayınladı. Raporda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi kripto paralar da yer aldı. FSOC kripto paralara ilişkin talebin, 2022’nin sonundakilerle aynı olduğunu belirtti.

FSOC kripto paralara yönelik yasa tasarılarının daha fazla bekletilmemesi gerektiğini savunurken boşa geçen zamanın genel anlamda finans sektörü için risk oluşturduğu vurgulandı:

Kanun yapıcıları menkul kıymet olmayan kripto varlıklar için spot piyasa üzerinde açık kural koyma yetkisi sağlayan yasayı geçirmeye davet ediyoruz. Kongre ayrıca, stablecoin ihraççıları için bu sorunları da ele alacak kapsamlı bir çerçeve oluşturacak yasayı da geçirmeli. Kanun netliği ve bütünlüğü, finans sistemimiz için en iyisi olacaktır.

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, geçtiğimiz yıl paylaşılan FSOC tavsiyelerine dayanarak kripto para sektörüne dair yasal çerçevenin ele alınması konusunda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’a baskıda bulunmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Hazinesi Kripto Paraların Peşini Bırakmayacak: Mevzuat Çağrısı Yapıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!