Kripto piyasasına giren para miktarı artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC fiyatı günlük yüzde 7 artış gösterirken Bitcoin yeni boğa koşusu sinyalleri veriyor.  

BTC/USD saatlik grafik. Kaynak: TradingView 

BTC fiyatı ani satışların ardından sıçrama yaşadı 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan alınan veriler, zincir içi ölçümler sıfırlanırken yukarı yönlü ivmenin devam edebileceğine işaret ediyor.

Analizlere göre Bitcoin bu ay 44 bin dolara ulaştıktan sonra “dinlenmeye ihtiyaç duydu” ve 40 bin dolara yakın bir seviyeye düştükten sonra toparlanmaya başladı.

İstatistik kaynağı Look Into Bitcoin’in yaratıcısı Philip Swift, 13 Aralık tarihinde yaptığı X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, BTC/USD’nin son 19 ayın en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla birlikte kar alımlarının arttığını vurguladı.

Swift, Yok Edilen Değer Günleri (CDD) değerini mevcut BTC fiyatıyla çarpan ve 11 Aralık tarihinde, Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşan Yok Edilen Değer Günleri (VDD) Çarpanı’na işaret etti ve yorumun bir bölümünde, “Yok Edilen Değer Günleri, bazı HODL’cuların kar elde etmesiyle birlikte önceki erken boğa dönemi yerel zirvelerinde görülen seviyelere ulaştı” dedi.

VDD, belirli bir fiyat noktasındaki Bitcoin satış faaliyetini, yeniden aktif hale gelen arzın daha önce hareketsiz kaldığı sürenin uzunluğuna göre ölçmeyi amaçlar.

Cointelegraph’ın bildirdiği üzere son satışların büyük kısmı, daha spekülatif yatırımcılar olan kısa vadeli yatırımcılardan gelmişti.

Yok Edilen Değer Günleri (VDD) Çarpanı grafiği. Kaynak: Look Into Bitcoin

Bitcoin ve Ethereum’a para girişi arttı 

Kısa vadeli BTC fiyat hareketine bakıldığında bazı analistler, 50 bin dolara yakın seviyedeki kilit dirence doğru daha fazla ilerleme potansiyeli olduğunu belirtiyor.  

İlgili: Bitcoin, COVID sonrası yükseliş trendini tekrarlıyor

Analist Matthew Hyland göre bu durum, günlük zaman dilimlerinde fiyatta yükseliş eğilimi gösteren göreceli güç endeksi (RSI) verilerine neden oluyor

Hyland X abonelerine 14 Aralık’ta yaptığı açıklamada, “BTC kapanışı bunu doğruladı” dedi.

RSI farklılaşmasını gösteren BTC/USD günlük grafiği. Kaynak: Matthew Hyland/X

Popüler sosyal medya yorumcusu Ali de aynı iyimserlikle hem Bitcoin’e hem de en büyük altcoin Ether’e önemli girişler olduğunu vurguladı. 

Bu koşulların, BTC/USD paritesinin 20 bin doları ilk kez aştığı 2020 sonlarındaki koşulları hatırlattığını belirtti  

Over $19.7 billion are flowing into #Bitcoin and #Ethereum today! This is around the same capital inflow we saw back in December 2020 before $BTC surged from $18,000 to $65,000! pic.twitter.com/pBALVN0C2c

— Ali (@ali_charts) December 14, 2023

“Bir planımız var. Nereye gittiğimizi, neden gittiğimizi ve ne zaman gideceğimizi biliyoruz. Gerisi sadece gürültü” diyen yorumcu BitQuant, yükseliş yönünde tahminler yapan yorumculara eklendi:  “We have a plan. We know where we’re going, why we’re going, and when we’re going. The rest is just noise,” fellow commentator BitQuant added in the latest series of bullish BTC price prognoses.

“Bitcoin önümüzdeki hafta sonuna kadar 42-45 bin dolar bandını aşmalı ve ardından 63 bin dolara kadar tüm güçlü dirençleri kırmalı.”

Bu haber sadece bilgi amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto piyasasına giren para miktarı artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!