Cosmos ekosistemi, 2024 yılı geliştirme bütçesini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zincirler arası iletişim protokolü Cosmos’un arkasındaki çekirdek geliştiricisi İsviçre merkezli Interchain Foundation (ICF), önümüzdeki yıl ekosistemini geliştirmek amacıyla 26,4 milyon dolar harcayacak.

Cointelegraph tarafından yayınlanan 13 Aralık tarihli haberde ICF’in 2024 yol haritasında “Interchain Stack’in optimum işlevselliği için yapılacak harcamaları açıkladığı” bildirildi. Bu miktarın 3 milyon doları, Cosmos’un durum makinesi replikasyonu için Byzantine hata tolerans motoru CometBFT’ye tahsis edilecek. 4,5 milyon dolar Cosmos yazılım geliştirme kitine ve 7,5 milyon dolar ise Cosmos’un yerel blokzincirleri arası iletişim protokolüne (IBC) tahsis edilecek.

Kalan 4,155 milyon dolar ise akıllı sözleşme CosmWasm, dijital kütüphane CosmJS ve ekosistem güvenlik denetimlerine gidecek. ICF yönetim kurulu direktörü Maria Gomez, “Bu yılki harcama programı, kullanımı ücretsiz, açık kaynaklı Interchain Stack’i güçlendirerek blokzincirler arasındaki köprüleri sağlamlaştırmak amacıyla hazırlandı. Ekosistemeki rolümüz bu köprüleri daha da güçlendirmek” dedi. 

Cosmos’un IBC köprüsü şu anda toplam token değeri 13 milyar dolar olan 46 blokzinciri birbirine bağlıyor. Her ne kadar bu sayı çok olsa da Cosmos çekirdek geliştiricisi Tendermint (şimdiki adı Ignite) tarafından Kasım 2021’de açıklanan 2022’ye kadar 200 IBC hedefinin altında kalıyor.

ICF bu yıl Interchain Developer Academy, Cosmos Developer Portal ve Interchain Builders Program gibi ekosistemin geliştirilmesi sağlayan programların yanı sıra Polkadot ve Hyperledger gibi diğer blokzincir teknolojileriyle entegrasyon için toplam 40 milyon dolar geliştirme bütçesi ayırmıştı. Blokzincirler arası köprüleri hedefleyen çok sayıda saldırı olmasına rağmen Cosmos ekosistemi şimdiye kadar kendini bu saldırılardan korumayı başardı.

The Inter-Blockchain Communication Protocol is expanding and securing $30B+ in annual asset transfers for 100+ chains.

It’s time to accelerate #IBC product adoption!

Introducing: @IBCProtocol

The first IBC channel dedicated to the growth of developer & researcher audiences. pic.twitter.com/ZMUdcatsS8

— Cosmos – The Interchain ⚛️ (@cosmos) November 28, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cosmos ekosistemi, 2024 yılı geliştirme bütçesini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!