ABD’nin Rusya Yaptırımlarını İhlal Eden Kripto Para Borsası Uzlaşmaya Vardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası CoinList, ABD Yabancı Varlık Kontrol Ofisinin suçlamaları sonrasında 1,2 milyon dolarlık uzlaşma sağladı.

Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan açıklamaya göre CoinList, “müşterileri için neredeyse hepsi ikamet ettiği ülke olarak Rusya’yı seçen ancak hesabını açarken adres olarak Kırım’ı veren 89 hesap açtı.”

CoinList’in denetim mekanizması, adreste geçen Kırım isminin müşterinin “muhtemelen Kırım’da ikamet ettiğini” tespit etmekte başarısız oldu.

Rusya, Kırım’ı 2014’te işgal etmişti.

OFAC tarafından yapılan açıklamaya göre CoinList, 327 milyon dolara kadar varan bir para cezasına çarptırılabilirdi ancak uzlaşma bedeli, borsanın geçmişteki iş birliği, uyumluluğu ve suçlamaya konu olan işlemlerin, borsanın toplam hacmine kıyasla küçük kalması sebebiyle düşük tutuldu.

CoinList, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bunu yasal uyumluluğa ağırlık vermenin önemini gösteren bir ders olarak gördüğünü söyledi. Borsa bunun için 300 bin dolarlık yatırım yapacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin Rusya Yaptırımlarını İhlal Eden Kripto Para Borsası Uzlaşmaya Vardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!