ABD Gelir Dairesi, Bu Yılın En Öne Çıkan Kripto Para Dolandırıcılarını Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Gelir Dairesinin (IRS) bu yıl için yayımladığı “en yüksek profilli” on davanın dördü, kripto para sektörüyle bağlantılı.

IRS yetkilisi Jim Lee, “Müfettişlerimiz, insanların kişisel bilgilerini avlayan uluslararası vergi entrikalarını çökertti, kripto paraları içeren çok katmanlı pazarlama entrikalarını soruşturdu ve yenilenebilir yakıt kredilerine odaklanan tarihteki en büyük dolandırıcılık planlarından birini ortaya çıkardı” dedi.

İlk onda yer alan vakaların bir kısmı kamu tarafından iyi bilinirken bazılarının detayları daha az biliniyor.

Listede sekiz numarada yer alan kripto para kurucusu “Bruno Block” dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Amir Bruno Elmaani, 2017’de online bir veri depolama platformu için Oyster Pearl adlı bir kripto parayı piyasaya sürdü.

IRS’nin açıklamasına göre “Elmaani vergi beyannamesi vermedi ve 2018’de IRS’ye hiç geliri olmadığını bildirdi” ancak “Elmaani, 2018’de birden fazla yat satın almak için 10 milyon doların üstünde, bir karbon fiber kompozit şirketinde 1,6 milyon dolar, bir yapı mağazasında yüz binlerce dolar ve iki ev satın almak için 700 bin doların üstünde” harcama yaptı.

Elmaani, 48 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 5,5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Listenin yedinci sırasında 3,4 milyar dolarlık kripto paraya el konduktan sonra hüküm giymiş bir Silk Road dolandırıcısı yer aldı. James Zhong adlı bir hacker, Silk Road’dan 50.000 Bitcoin çaldı. Tüm mal varlığına ve Bitcoinlerine el konan Zhong, 1 yıl 1 gün hapis cezası aldı.

Dördüncü sırada Bitcoin kullanarak kara para aklayan Ian Freeman bulunuyor. IRS’nin açıklamasına göre Freeman, çeşitli işlemlerle 10 milyon dolar akladı ve 96 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Listenin üçüncü sırasında ise dünya genelinde milyonlarca kişiyi toplamda 4 milyar dolardan fazla yatırım yapması için dolandıran OneCoin’in kurucularından biri yer aldı. Karl Sebastian Greenwod, yaklaşık 300 milyon dolar cezaya ve 20 yıl hapse çarptırıldı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Gelir Dairesi, Bu Yılın En Öne Çıkan Kripto Para Dolandırıcılarını Açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!