El Salvador’un Bitcoin tahvili onay aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador’un uzun zamandır beklenen ve “Volkan Tahvilleri” olarak da bilinen Bitcoin tahvillerinin, 2024 yılının başlarında piyasaya sürülmek üzere yasal onay aldığı bildirildi.  

Ulusal Bitcoin Ofisi’nden (ONBTC) 11 Aralık’ta yapılan açıklamaya göre Volkan Tahvili, El Salvador’un Dijital Varlıklar Komisyonu tarafından onaylandı. Tahvilin 2024 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.  

BREAKING NEWS

The Volcano Bond has just received regulatory approval from the Digital Assets Commission (CNAD).

We anticipate the bond will be issued during the first quarter of 2024.

This is just the beginning for new capital markets on #Bitcoin in El Salvador.
 

— The Bitcoin Office (@bitcoinofficesv) December 12, 2023

Ülkenin Bitcoin yanlısı lideri Nayib Bukele de haberi, kendi paylaştığı bir gönderiyle doğruladı. Bukele, “Wen volcano bond” başlığıyla paylaştığı gönderisiyle birlikte, tahvillerin 2024 yılının birinci çeyreğinde piyasaya sürüleceğini belirten birkaç gönderiyi de yeniden paylaştı.  

Wen volcano bond?

— Nayib Bukele (@nayibbukele) December 12, 2023

Ülkenin Volkan Tahvillerini piyasaya sürme olasılığından ilk olarak Kasım 2021’de söz edilmişti. 

El Salvador, Bitcoin destekli tahvil için gerekli yasal düzenlemeleri sağlayan dönüm noktası niteliğindeki mevzuatı ilk olarak 11 Ocak tarihinde kabul etmişti. Volkan Tahvilinin devlet borcunu ödemesi ve ülkenin önerdiği Bitcoin Şehri’nin inşasını finanse etmesi amaçlanıyor.  

ONBTC, tahvilin El Salvador’da kayıtlı Bitfinex platformu tarafından piyasaya sürüleceğini duyurdu. 

Ülkede Bitcoin tabanlı sermaye piyasalarının başlangıcına işaret eden tahviller 10 yıl sürecek ve sahiplerine yıllık yüzde 6,5 getiri sağlayacak. 

El Salvador kısa bir süre önce Luxor Technology ile ortaklık kurarak ülkenin volkanik kaynaklarından faydalanacak, 1 milyar dolar değerinde, 241 megavatlık bir Bitcoin madencilik projesi başlatmıştı. Ülkenin madencilik operasyonlarına güç verecek olan yanardağın adı ise Conchagua. 

We found the Volcano Bonds. Will be available soon!!! pic.twitter.com/cUxfhhoCRn

— Bitcoin Beach (@Bitcoinbeach) December 12, 2023

Onay, ülkenin eski maliye bakanı Alejandro Zelaya’nın Mart 2022 ortasında Volcano Bond’un piyasaya sürüleceğini söylemesinden yaklaşık 21 ay sonra geldi.  The approval comes nearly 21 months after the country’s former finance minister, Alejandro Zelaya, said the Volcano Bond would launch in mid-March 2022.

Magazine: What it’s actually like to use Bitcoin in El Salvador

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador’un Bitcoin tahvili onay aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!