Bitcoin fiyatında sağlıklı düzeltme ihtiyacı sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 5 düşerek, 11 Aralık tarihinde 41.645 dolardan işlem gördü. Keskin fiyat düzeltmesine rağmen teknik göstergeler ve zincir üstü veriler, boğalar fiyatı tekrar 44 bin doların üzerine taşımaya çalışırken, Bitcoin’in halen güçlü olduğunu gösteriyor. 

Zincir üstü veriler Bitcoin fiyatının “şiştiğini” gösteriyor 

Bitcoin, Coinbase’de yüzde 7,2’ye varan düşüşle 40.300 dolara gerileyerek analistler arasında yeni bir tartışmayı tetikledi. Zincir üstü analiz firması CryptoQuant’ın araştırma müdürü Julio Moreno, amiral gemisi kripto para biriminin fiyatının 40 bin dolar psikolojik seviyesinin, yaşanan rallinin ardından “aşırı ısındığını” ifade etti. 

Some metrics are flagging #Bitcoin price is overheating after the recent rally above $40K (red areas).

1. The Bull-Bear Market Cycle Indicator: overheated bull phase for the first time since July.

2. The miner profit/loss sustainability: block reward growing much faster than… pic.twitter.com/irpVvBSV3G

— Julio Moreno (@jjcmoreno) December 7, 2023

Zincir üstü veri analiz firması Lookintobitcoin’den gelen veriler ise boğalar arasındaki yorgunluğa vurgu yaptı. Aralık 2023 raporuna göre Bitcoin fiyatı, Crosby Oranı tarafından vurgulanan ve Bitcoin fiyatının “şiştiğini” gösteren altın oran çarpanı yakın vadeli hedefine ulaştı. Bu durum, düzeltmenin devam edeceği ya da ivmenin düşeceği anlamına geliyor. 

Altın oran çarpanı, fiyatın orta ve uzun vadeli zaman dilimlerinde nasıl davranabileceğini anlamak amacıyla Bitcoin’in benimsenme eğrisini ve piyasa döngülerini kullanan bir göstergedir. 

Bitcoin Crosby Oranı grafiği. Kaynak: Lookintobitcoin  

Başka bir deyişle Bitcoin, alıcıların tükenmesiyle 40 bin dolar seviyesi üzerinde aşırı alım bölgesine ulaştı. Amiral gemisi kripto para biriminin relatif güç endeksi de (RSI) 5 Aralık’tan bu yana, aşırı alım yapıldığını belirtiyor. 

BTC/USD günlük RSI grafiği. Kaynak: TradingView  

Bu, yatırımcıların rallinin yakıtının tükendiğini görmesi ve kar realizasyonu yapmayı seçmesi nedeniyle alım baskısının sonunda azalabileceğinin erken bir işareti.

Bitcoin fiyatı 44 bin dolar civarında sert bir dirençle karşı karşıya  

Bitcoin piyasasında devam eden düzeltme, 44 bin dolar arz bölgesindeki direncin sertliğinden kaynaklanıyor. Bitcoin’in benimsenme eğrisini ve piyasa döngülerini araştıran Lookintobitcoin altın oran çarpanı göstergesi, 1,6 çarpan hedefine 44 bin dolar seviyesinde ulaşıldığını gösteriyor. BTC’nin geçtiğimiz hafta boyunca bu seviyede sıkışıp kaldığını ve direnci sert bir şekilde kıramadığını da unutmamak gerekiyor. 

Bitcoin Altın Çarpan Grafiği. Kaynak: Lookintobitcoin  

Başka bir deyişle Bitcoin fiyatı, arz bölgesinde bulunan bu dirençten ret yemeye devam ediyor ve tboğalar direnci kırmakta zorlanıyor.  

44 bin dolar direncinin ne kadar güçlü olduğu, IntoTheBlock’un (IOMAP) modelinden (aşağıda gösterilmiştir) elde edilen zincir üstü verilerle de doğrulanıyor. IOMAP grafiğine göre bu seviye, daha önce yaklaşık 1,43 milyon cüzdan tarafından yaklaşık 585,77 BTC’nin satın alındığı 43.346 – 44.627 dolar fiyat aralığında yer alıyor.  

Bitcoin IOMAP grafiği. Kaynak: IntoTheBlock  

Fiyatı bu seviyenin üzerine çıkarmaya yönelik her türlü girişim, bu satıcı grubunun agresif satışlarıyla karşılaşmayı bekliyor. 

İlgili: Bu hafta, Bitcoin ile ilgili bilmeniz gereken beş şey

Bitcoin yükseliş trendini sürdürebilir mi?  

Bununla birlikte, devam eden düzeltme bir ayı tuzağı da olabilir çünkü son birkaç ay içinde oluşan yükseliş eğiliminde sağlıklı bir düzeltmeye ihtiyaç duyuluyor/

Kripto piyasası istihbarat firması Santiment verileri, borsalardan Bitcoin çıkışlarının arttığını gösterdi. Aşağıdaki grafiğe göre BTC borsa akış dengesi şu anda -347 seviyesinde bulunuyor.  

Bitcoin borsa akışı. Kaynak: Santiment  

Negatif değer, BTC çıkışlarının girişleri gölgede bıraktığını ve yatırımcıların satıştan ziyade ellerindeki varlıkları tutmaya meyilli olduğunu gösteriyor. Bu da yükselişin devam edeceği anlamına geliyor. 

Bu durum, 40 bin dolara doğru yaşanan son düşüşün kısa vadeli bir düzeltme olabileceğini ve yatırımcılara alım fırsatı sunduğunu ortaya koyuyor. 

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin, yukarı yönlü hareketini koruyan tüm önemli hareketli ortalamaların üzerinde işlem gördü. Bu indikatörler, aşağı yönde güçlü destek alanlarını sundu.  

Hareketli ortalama yakınsama sapması (MACD) hala pozitif bölgede hareket ediyordu. MACD çizgisi (mavi), 16 Ekim’de sinyal çizgisiyle (turuncu) kesiştikten sonra bu çizginin üzerinde konumlanmıştı ve bu da piyasa koşullarının hala yukarı yönlü olduğunu gösteriyordu.  

BTC/USD Günlük Grafik: Kaynak: TradingView  

Bu nedenle, BTC fiyatı mevcut seviyelerden yükselmeye devam edecek ve alıcılar 44 bin doların üzerini hedefleyecek. Bu seviye üzerine net bir kırılmanın yaşanması halinde, Bitcoin’in Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin borsa yatırım fonu uygulamaları hakkında bir karar vermesi beklenen yıl başında veya bir sonraki Bitcoin yarılanmasinin gerçekleşeceği 2024 baharında, 50 bin dolar psikolojik seviyesinin denenmesi çok olası görünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatında sağlıklı düzeltme ihtiyacı sürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!