Analistler, Bitcoin Fiyatındaki Düşüşün Kısa Süreli Olacağını Düşünüyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı, son ayların en büyük hareketliliklerinden birini yaşasa da analistler, fiyatın yükselmeye devam edeceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyatı, hafta sonu yaşanan ani hareketlilikle birlikte 43.800 dolar seviyelerinden neredeyse 40.500 dolara kadar geriledi.

Bu sırada Ethereum (ETH), XRP, Dogecoin (DOGE), Chainlink (LINK), Cardano (ADA) gibi altcoinlerin fiyatında da düşüşler görüşdü.

Piyasa analisti Will Clemente’ye göre bu hareketlilik, sürpriz olarak görülmemeli. Clemente, “Bitcoin geri çekilme yaşanmadan iki ayda yaklaşık iki kat değerlendi, bu düzeltme sürpriz değil.” dedi.

Bu gibi düzeltmelerin piyasadaki kaldıraçlı pozisyonları temizlediğini söyleyen analist, bunun fiyatın daha da yukarı çıkması için bir zemin oluşturduğunu düşünüyor.

BTC just ~doubled in 2 months with no pull backs, a correction is not that surprising.

Corrections shake out “weak hands” and leverage, allowing for a stronger foundation for eventual moves higher.

Bitcoin’s volatility is a feature, not a bug.

Chill with the leverage https://t.co/BdvvS8KDZU

— Will (@WClementeIII) December 11, 2023

CoinGlass verilerine göre piyasadaki hareketlilik sonrasında yaklaşık 520 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi.

LMAX Group stratejisi Joel Kruger, piyasadaki düşüşün bu pozisyonlar yüzünden güçlenmiş olabileceğini düşünüyor. Kruger, piyasayla ilgili olarak şu yorumu yaptı:

“Bitcoin ve Ethereum’daki bu düşüşlerin daha yüksek dip noktaların ve yeni yıllık zirvelerin lehine olacak şekilde kısa sürede geride bırakılacağını düşünüyoruz. Kripto varlıkların genel görünümü, yılın sonuna doğru ilerlerken parlak duruyor.”

Analistler, Bitcoin Fiyatındaki Düşüşün Kısa Süreli Olacağını Düşünüyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler, Bitcoin Fiyatındaki Düşüşün Kısa Süreli Olacağını Düşünüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!