SEC’nin 10 Günü Var: ABD’li Yargıç Kripto Para Davasındaki Yanıltıcı Sebepleri Sordu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li bir yargıç SEC’nin üstüne giderek kripto para şirketi için başlattığı ponzi suçlamalarını açıklaması için süre tanıdı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ağustos ayının başında yaptığı suçlamada DEBT Box adıyla faaliyet gösteren kripto para şirketinin 50 milyon doların üzerinde dolandırıcılık yaptığını öne sürmüştü. Fakat aylardır devam eden mahkeme süreci bir türlü sonuca başlanamadı.

Aralık ayının başında federal bir yargıç bir kripto para şirketinin varlıklarını “yanlış ve aldatıcı” sebeplerle dondurmaya ikna ettiği için SEC’yi uyarmıştı.

Son olarak Utah Bölgesi Amerika Birleşik Devletleri bölge yargıcı Yargıç Robert J. Shelby, SEC’nin suçlamalarının arkasındaki gerekçeleri ve neden yaptırım uygulanması gerektiğini detaylı şekilde açıklamasını talep etti.

Bununla birlikte SEC’ye iddialarını desteklemek için kullandığı kanıtlarla ilgili olarak çeşitli sorular yöneltildi. Yargıç SEC’ye tüm bu soruları yanıtlaması için 21 Aralık tarihine kadar süre tanıdı.

SEC olayın arkasında Jason Anderson, Jacob Anderson, Schad Brannon ve Roydon Nelson ile birlikte 14 sanığında daha olduğu aktarmış ve şirketin düzenleyicinin yargı yetkisinden kaçmak için varlıklarını denizaşırı ülkelere taşımaya çalıştığını iddia etmişti. Yargıç geçen hafta belirtilen bazı kanıtların “maddi olarak yanlış ve yanıltıcı” olabileceğini öne sürdü.

SEC, 7 Aralık’ta mahkemeye yaptığı açıklamada yanıtını hazırlamak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtmişti. O dönemde SEC avukatlarının savunmasında şu ifadeler yer almıştı:

Komisyon, Mahkeme’nin Gerekçe Gösterme Emri’nde ifade ettiği endişeleri çok ciddiye almaktadır ve Mahkeme’nin sorularına kapsamlı bir yanıt vermek için bir süreç başlatmıştır

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’nin 10 Günü Var: ABD’li Yargıç Kripto Para Davasındaki Yanıltıcı Sebepleri Sordu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!