Binance Destekli DeFi Projesi Yüz Binlerce Dolarlık Saldırıya Uğradı: Açıklama Var!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance destekli merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Venus (XVS), dikkat çeken bir sorunla gündeme geldi.

Blockchain güvenlik firması SlowMist, 10 Aralık günü Venus’ün bir siber saldırıya maruz kaldığını anons etti. Fakat kısa süre sonra açıklamada bulunan Venus ekibi, sorunun düşünüldüğü gibi büyük bir güvenlik açığından kaynaklanmadığını ve tüm fonların güvende olduğunu vurguladı.

Ekip tarafından yapılan açıklamada, Venus Core Pool veya XVS ile ilgili bir sorun olmadığına değinilirken problemin Binance Oracle üzerindeki kısa vadeli bir fiyat hatasından kaynaklandığına yer verildi.

İlk açıklamanın ardından daha detaylı bir paylaşımda bulunan ekip, snBNB, agEUR ve stkBNB havuzlarının söz konusu istismardan etkilendiğini ifade etti. Bu havuzlar saldırının hemen ardından geçici olarak donduruldu.

Yaşanan sorun sebebiyle yaklaşık 274 bin dolarlık zayiat verildiğini belirten Venus cephesi, söz konusu likiditenin derhal yerine konulacağını belirtti.

Binance Oracle ekibinin sorunu tespit edip çözdüğüne dair açıklama şu ifadelerle aktarıldı:

Venus Core Pool veya XVS ile ilgili bir sorun yok. Güvenlik konusunda da herhangi bir problem yok. Binance Oracle’da kısa vadeli bir fiyat sorunu yaşandı, küçük bir izole havuzda ise BNB fiyat sorunu yaşandı ve snBNB ekibi bu sorun üzerinde çalışıyor. Binance Oracle ekibinin sorunu zaten tespit edip düzelttiğini ve bunun kesinlikle geçici bir durum olduğunu da belirtmekte fayda var.

DeFiLlama verilerine göre Venus üzerinde toplam 722 milyon dolar değerinde kilitli varlık (TVL) bulunuyor. Son 24 saat içerisinde %10 değer kaybeden XVS, yazım esnasında 9,55 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Destekli DeFi Projesi Yüz Binlerce Dolarlık Saldırıya Uğradı: Açıklama Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!