Bitcoin Neden Düşüyor: Kısa Sürede Gelen Satışlar ile Piyasa Kırmızıya Döndü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), TSİ sabah saatlerinde sert bir düşüş yaşayarak 40.500 dolar seviyelerine fitil attı.

Bitcoin ve kripto paralarda saat 04.00 – 05.00 sularında ciddi bir hareketlilik yaşandı. Bitcoin bu süreçte sert bir satış yiyerek %7’den fazla değer kaybı yaşarken Ethereum %9 düşüşle 2.114 dolara geriledi. Altcoinlerde ise %10’u aşan düşüşler gözlemlendi.

Fiyat daha sonra bir miktar toparlansa da bu hareketliliğin neden kaynaklandığı soru işareti yarattı. 

Bitcoin neden düştü?

Bitcoin, yaşadığı düşüşle aslında geçtiğimiz hafta opsiyon piyasasının vermiş olduğu sinyalleri doğruladı. Bitcoin’in vadeli işlem piyasasında açılan milyarlarca dolarlık long pozisyon fonlama oranlarının artış yaşamasına sebep olmuştu. Bitcoin’de 40.500 dolara kadar yaşanan düşüş ile birlikte fonlama oranları normale döndü.

Genel olarak %0,1 üzerinde yer alan bir fonlama oranı aşırı fazla long pozisyonu açıldığını temsil eder. On-chain veri platformu Velo Data’ya göre Bitcoin, Ethereum ve major altcoinlerde fonlama oranları geçtiğimiz haftanın yarısından itibaren %0,15 seviyesine ulaşmıştı. Bu durum da piyasanın aşırı ısındığı anlamına geliyordu.

Öte yandan bu hafta açıklanacak enflasyon oranı ve faiz kararının da düşüşte etkili olmuş olabileceği düşünülüyor. Piyasanın beklentilerinin aksine gelebilecek bir veri düşüş yaşatabilecekken yatırımcıların yükselen fiyatlardan kar almış olabileceği tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 41.900 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düşüyor: Kısa Sürede Gelen Satışlar ile Piyasa Kırmızıya Döndü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!