ABD Adalet Bakanlığı’ndan Binance açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance’in Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ile olan uyum taahhütleri açıklandı. Bu durum, hükümetin kripto operasyonları ve ticari faaliyetleri üzerinde bir gözetim hakkı olduğunu gösterdi. 

Binance’in yeni yükümlülükleri, 11 sayfalık bir belgede açıklandı. DOJ, Binance’in tüm belgelerine ve kaynaklarına erişim izni olduğu görüldü.

Adalet Bakanlığı, kara para aklama gibi problemler nedeniyle borsanın faaliyetlerini yakından takip edecek. 

Daha önce Binance’in ABD hükümetiyle yaptığı anlaşma, FinCEN’in beş yıllık gözetimi de içeriyor. Faaliyetlerin gözetimi, borsaya milyonlarca dolara mal olabilir. Eski SEC yetkilisi John Reed Stark şunları söyledi

Binance’in anlaşması, DOJ’a, FinCEN’e ve her türlü mali regülatöre ve kolluk kuvvetlerine yıllar boyunca anında erişim, denetim, inceleme ve teftiş sunma hakkı veriyor. 

İlgili: Binance CEO’su Richard Teng: ‘Artık farklı bir Binance var’

Binance ve eski CEO’su Changpeng Zhao, kara para aklama ve terör finansmanı ile ilgili ABD yasalarını ihlal ettiklerini itiraf ederek, 21 Kasım’da 4,3 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti. 

SEC, Binance’e karşı davasında DOJ’yi örnek gösteriyor

SEC, 5 Haziran’da Binance’e karşı 13 suçlamada bulunarak BUSD ve BNB token’larının, Simple Earn ve BNB Vault ürünlerinin ve staking programının kayıt dışı olmasıyla suçlandı. Ek olarak kurumun kayıtsız bir komisyoncu olarak çalıştığını iddia etti.

Regülatör, son başvurusuyla mahkemeden Binance’in anlaşmasında sunulan gerçekler hakkında “adil bildirim” almak istediğini ifade etti.

SEC, Binance’in davanın reddedilmesine yönelik talebine itiraz etmek için bu anlaşmayı işaret ediyor..

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Adalet Bakanlığı’ndan Binance açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!