Deribit’te Bitcoin ve Ethereum Açık Pozisyonları Boğa Sezonunu İkiye Katladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para opsiyon borsası Deribit üzerindeki Bitcoin ve Ethereum açık pozisyon (open interest) oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Deribit tarafından sağlanan verilere göre 8 Aralık günü platform üzerindeki Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) açık pozisyon miktarı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 25 milyar dolara yükseldi. Bu sayı sadece birkaç hafta önce 15 milyar dolar seviyesindeydi.

Ekim 2021’deki boğa piyasası günlerinde borsa üzerindeki açık pozisyon miktarı sadece 14,36 milyar dolar civarında seyrediyordu. Son veriler güncül durumun geçtiğimiz boğa piyasasının neredeyse iki katı olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

Söz konusu 25 milyar dolarlık pozisyonun 16 milyar dolarının Bitcoin’den 7,6 milyar dolarının da Ethereum’dan geldiğini belirten borsa, bu hesaba kalıcı ve vadeli sözleşmelerdeki 2,2 milyar doları da dahil etti:

Deribit opsiyonlarındaki kavramsal açık pozisyonlar Bitcoin opsiyonlarında 16 milyar doları ve tamamlanmamış Ethereum opsiyonlarında 7,6 milyar dolar ile yeni bir ATH’ye ulaştı ve toplamda 23,6 milyar dolarlık işlem birikti.

Kalıcı ve vadeli OI’sindeki 2,2 milyar dolar da eklendiğinde, Deribit ilk kez 25 milyar dolarlık bir kilometre taşını geride bırakmış oldu.

Açık pozisyon özelinde yaşanan bu artış, opsiyon piyasalarına yönelik artan ilgi ve dolgun likiditenin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Açık pozisyon henüz kullanılmamış opsiyon sözleşmelerinin toplam sayısını ifade etmektedir. Açık pozisyon verilerinde bir artış olduğunda, yatırımcıların söz konusu parite özelinde yeni sözleşmeler yarattığı ve mevcut sözleşmelerine eklendiği anlaşılmaktadır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Deribit’te Bitcoin ve Ethereum Açık Pozisyonları Boğa Sezonunu İkiye Katladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!