BBVA İsviçre Şubesi, Kripto Saklama İşlemleri Için Harekete Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’nın en büyük bankalarından biri olan BBVA’nın İsviçre şubesi, kripto saklama işlemleri için harekete geçtiğini duyurdu. Ripple’ın sahip olduğu teknoloji firması Metaco’nun Harmonize platformunu kullanacak olan BBVA, bu adımıyla kurumsal yatırımcılar için daha güvenli ve doğrulanabilir bir kripto hizmeti sunmayı hedefliyor.

Banka, yayımladığı açıklamada, Harmonize platformunun düzenleyicilerin güvenlik standartlarını ve işlem doğrulama süreçlerini daha iyi çalıştırdığını vurguladı. Bu da BBVA’nın kripto hizmetinin potansiyelini genişletmek için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Harmonize platformu, BBVA’nın Bitcoin ve Ethereum dışındaki blokzincirlerine bağlanmasına olanak sağlayarak bankanın kripto hizmetini çeşitlendirmesine yardımcı olacak. BBVA’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Harmonize üzerinde işlem yapmak, BBVA’nın gelecekte Bitcoin (BTC) ve Ether’e (ETH) ek olarak diğer kripto varlıkların alım satımı veya geleneksel varlıkların ‘tokenizasyonu’ gibi yeni hizmetler sunabilmesinin kapısını açıyor.”

Harmonize platformu, dijital varlık uygulamaları için bir orkestrasyon katmanı olarak 2021 yılında piyasaya sürüldü. Kısa bir süre önce, kripto karşıtı tavrından vazgeçen HSBC, Metaco ile ortaklık kurarak Harmonize’ı dijital varlıklara yönelik yeni saklama hizmetiyle entegre etti. Metaco’nun büyük finans kurumları arasındaki ortaklıkları arasında DZ Bank, Societe Generale ve UnionBank gibi önemli isimler yer alıyor. Ayrıca, Ripple tarafından 250 milyon dolar karşılığında Mayıs 2023’te satın alınan Metaco, sektördeki güvenilirliğini kanıtlamış bir teknoloji firmasıdır.

BBVA ve Metaco arasındaki ortaklık, 2021 yılında BBVA İsviçre’nin bireysel müşterilere kripto saklama ve ticaret hizmetleri başlatmasıyla birlikte başladı. Bu hamle, Euro bölgesinde bu tür hizmetleri sağlayan ilk 1. kademe banka olan BBVA’nın dijital varlık alanında liderlik pozisyonunu güçlendirmesine yardımcı oldu.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BBVA İsviçre Şubesi, Kripto Saklama İşlemleri Için Harekete Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!