Piyasaların yükselişi NFT’lere yaradı: 1 milyar dolar hacim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz uygulama takip platformu DappRadar tarafından yayınlanan verilere göre, kripto piyasaları yükselişe geçerken, nonfungible token (NFT) ticareti de Kasım ayında 1 milyar dolara yaklaşan hacimle bu dalgaya katılmaya başladı.

Rapor, NFT sektörünün üst üste ikinci ay yukarı yönlü ivmesini koruduğunun altını çizdi. İşlem hacmi Kasım ayında yüzde 125 oranında artarak, NFT ticaretinde daha önceki gerilemelere kıyasla kullanıcı davranışında bir değişim olduğunu gösterdi.

NFT işlem hacmi ve satış sayısı verileri. Kaynak DappRadar

Analiz firması Nansen, NFT satış hacimlerinin Ekim ayında haftalık bazda artış göstermeye devam ettiğini bildirdi. NFT satışları 9 Ekim’de sona eren haftada 56 milyon dolardan 5 Kasım’da sona eren haftada 129 milyon dolara yükselerek istikrarlı bir şekilde arttı.

Web3’te çalışan yöneticiler bu eğilimin önümüzdeki aylarda daha da devam edebileceğine inanıyor. SuperRare kurucu ortağı Jonathan Perkins 14 Kasım’da Cointelegraph’a yaptığı açıklamada ayı piyasasının en kötüsünün geride kaldığını ve işlerin tersine dönmeye başladığını söyledi.

İşlem hacmindeki artışın yanı sıra, NFT işlemlerinin ortalama değeri de yüzde 114 artarak Kasım ayında 126 dolardan 270 dolara yükseldi.

İlgili: Rarible’ın RARI Vakfı, telifli EVM zinciri için Arbitrum ile çalışıyor

Raporda ayrıca blockchain oyunlarında günlük benzersiz aktif cüzdanların (UAW) arttığına dikkat çekildi. DappRadar’a göre, zincir içi oyun UAW’leri yüzde 14’lük bir artış gösterdi ve merkeziyetsiz uygulamalar endüstrisinde yüzde 34’lük bir pazar hakimiyetine sahip oldu. DappRadar, sektörün merkezi olmayan ekosistemde “temel bir sütun olmaya devam ettiğini” belirtti.

Tüm yıl boyunca görülen düşüş havasına rağmen, blockchain oyun projeleri 2023’ün başından Ekim ayına kadar 2,3 milyar dolarlık yatırım almayı başardı. Daha önceki bir DappRadar raporu, kripto piyasası fiyatlarının zirvelerine kıyasla daha düşük olmasına rağmen, yalnızca 2023’ün üçüncü çeyreğinde blockchain oyunlarının 600 milyon dolarlık yatırım aldığını gösterdi.

Magazin: HK oyun firması hazine için 100 milyon dolarlık kripto satın alacak, Çin/BAE CBDC anlaşması: Asia Express

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasaların yükselişi NFT’lere yaradı: 1 milyar dolar hacim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!