Bitcoin’de Boğa Tuzağı Korkusu Altcoinlere Yaradı: 50 Bin Dolar Yakında Gelebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) yatırımcıları uzun süreli yükselişin ardından boğa tuzağı endişesi yaşarken Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) direksiyonun başına geçti.

Bitcoin 6 Aralık günü Nisan 2022’den bu yana ilk defa 44 bin dolara ulaşarak piyasayı heyecanlandırdı. Bitcoin’in sadece 3 ay içerisinde %60’dan fazla yükselmesi yatırımcıları “acaba bir boğa tuzağına mı sürükleniyoruz” sorusunu düşünmeye itti.

Bu gibi endişelerin gölgesinde Bitcoin fiyatı daha konsolide bir yapıya bürünürken Ethereum ve Solana gibi öncü projelerde ciddi yükselişler görüldü. Ethereum son 1 hafta içerisinde %8,7 yükselerek 2.190 dolar seviyesinden 2.385 dolara ulaştı. Solana ise aynı dönemde %24 yükselerek 59,4 dolardan 73,7 doları gördü.

Öte yandan on-chain analiz platformu Santiment, bu korkunun birçok yatırımcıyı dışarda bırakabileceğini ve Bitcoin’in hızlı bir şekilde 50 bin dolar seviyesine çıkabileceğini öngördü.

Bitcoin’in yatay bir seyre dönmesi ve Bitcoin dominansının son 2 günde %2,54 değer kaybetmesi piyasadaki birçok altcoin’in ciddi yükselişlere tanıklık etmesine yol açtı. Bunlardan biri de Cardano (ADA) oldu. Cardano son 24 saat içerisinde %20 değer kazanarak 0,43 dolardan 0,51 dolara yükseldi.

Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi de uzun süre sonra 70 puan bandının üstüne çıktı. Geçen hafta 74 puana kadar ulaşan endeks halihazırda 72 puanda konumlanıyor ve yatırımcıları olası bir düşüş konusunda endişelendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde de söz konusu endeks 70’in üzerine çıktığında kripto para piyasasında ciddi düzeltmeler görülmüştü. Fakat bu endeks yatırım yapmak için tek başına baz alınabilecek kadar kapsamlı bir gösterge değildir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Boğa Tuzağı Korkusu Altcoinlere Yaradı: 50 Bin Dolar Yakında Gelebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!