Bitcoin Core Güncellemesi, Ağdaki Saldırı Riskini Biraz Daha Azaltıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in blockchaini bağlamak için kullanılan ana yazılımı Bitcoin Core’a getirilen güncelleme, uygulamaya kondu.

Bitcoin’de yapılan v26.0 güncellemesi, beraberinde V2 taşıma protokolünü de getirdi. Bitcoin Improvement Proposal 324’te (BIP324) tanıtılan protokol, ağdaki düğümler arasındaki iletişimi şifreleyerek işlemlerin onaysız şekilde değiştirilmesi yoluyla yapılabilecek saldırıların riskini azaltıyor.

BIP234’te yer alan bilgilere göre getirilen yeni versiyon, bu gibi saldırıların maliyetini kayda değer derecede artırıyor.

Halihazırda kullanımda olan V1 taşıma protokolü desteklenmeye devam edecek. Kullanıcıların V2’yi kullanabilmesi için bunu özellikle aktifleştirmesi gerekiyor.

BIP324, sosyal medyada @dhruv olarak bilinen Dhruvkaran Mehta adlı Bitcoin Core geliştiricisi tarafından sunulmuştu. Dhruv, Nisan 2023’te Bitcoin Core geliştiriciliğini bıraktığını açıklayıp, “Bitcoin için beni heyecanlandıran bir startup fikrim var, bazı geceler uyumak bile zor oluyor.” demişti.

Bitcoin Core Güncellemesi, Ağdaki Saldırı Riskini Biraz Daha Azaltıyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Core Güncellemesi, Ağdaki Saldırı Riskini Biraz Daha Azaltıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!