Spot Bitcoin ETF’si İçin Önemli Tarihler Hangileri: Bu Günlere Dikkat!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin spot borsa yatırım fonunun (ETF) kurulmasını bekleyen kripto para takipçileri için yeni yılın ilk haftaları hareketli geçecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ETF’leri için yapılan 13 başvuruyu değerlendirmeye devam ediyor.

SEC, dün Grayscale’in spot Ethereum ETF’si için yaptığı başvuruyu 25 Ocak 2024’e kadar 45 gün daha erteleme kararı aldı.

Bloomberg verilerine göre spot Bitcoin ETF’leri arasında karar tarihi en yakın olanı, 10 Ocak’ta değerlendirilmesi beklenen ARK 21Shares Bitcoin ETF başvurusu olacak. Aynı hafta içerisinde Grayscale Bitcoin Trust ve Bitwise Bitcoin ETP Trust ile ilgili bir karar alınacağı düşünülüyor.

Onu takip eden haftada ise 15 Ocak’ta BlackRock’ın yaptığı iShares Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Wisdomtree Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Wise Origin Bitcoin Trust ve 17 Ocak’ta Valkyrie Bitcoin Fund’ın değerlendirilmesi bekleniyor.

Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart, “Zaman aralığı resmen 5-10 Ocak. Bu aslında onayların potansiyel olarak ya 8 Ocak Pazartesi, ya 9 Ocak Salı ya 10 Ocak Çarşamba gelebileceği anlamına geliyor.” dedi.

Spot Bitcoin ETF’si İçin Önemli Tarihler Hangileri: Bu Günlere Dikkat! isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Spot Bitcoin ETF’si İçin Önemli Tarihler Hangileri: Bu Günlere Dikkat!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!