CFTC Yetkilisinden Binance İtirafı: Milyar Dolarlık Ceza Bilerek Artırılmış!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e verilen cezanın özellikle artırıldığını belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ ve CFTC önderliğindeki kurumlar kasım ayında Binance’e 4,3 milyar dolar değerinde ceza vermişti. Cezanın bu denli büyük olması dikkat çeken bir nokta olmuştu. CFTC  komisyon üyesi Kristin Johnson Financial Times tarafından 5 Aralık Salı günü düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Binance’e verilen cezanın arkasındaki nedenlere ışık tuttu.

Binance’in net bir şekilde regülasyonlara uymadığını ve ABD yasalarını hiçe saydığını belirten Johnson, borsaya verilen cezanın özellikle “artırıldığını” vurguladı.

Kripto para ya da dijital varlıklar ekosistemindeki yaptırımların kötü aktörler ya da kötü davranışlar anlamına geldiğine dair yaygın bir varsayım var. Kuşkusuz, bu varsayımı destekleyecek pek çok kanıt var.

ABD’nin Binance’e verdiği 4,3 milyar dolar değerindeki ceza, ülke tarihinde benzer kurumlara uygulanan en büyük 10 cezanın arasına girmişti. Ek olarak Binance kurucusu Changpeng Zhao’ya da 150 milyon dolar değerinde ceza kesilmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC Yetkilisinden Binance İtirafı: Milyar Dolarlık Ceza Bilerek Artırılmış!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!