Bitcoin Neden Yükseliyor: 44 Bin Doları Getiren 2 Önemli Faktör!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) adeta yıka yıka rallisine devam ederek 44.400 dolar seviyelerine kadar ulaştı.

Bitcoin, Ekim ayının başında 27 bin dolardan başlattığı sert hareket ile TSİ dün gece saatlerinde 44.400 dolar seviyesine kadar erişti. Bitcoin’in bu süreçte yaşadığı yükselişlere genel olarak altcoinler de eşlik etmişti. Ancak birkaç gündür Bitcoin dominansında yaşanan yükseliş doğrultusunda altcoinlerin hareketleri kısıtlandı. Birçok altcoin, Bitcoin’in 44.400 dolara ulaştığı sularda yükseliş emaresi göstermedi.

Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin’in yükselişindeki kritik rol oynayan faktörün yakın zamanda onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF’lerden kaynaklandığı düşünülüyor.

Son dönemde spot Bitcoin ETF’lerinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onay alacağına yönelik kanıtlar artarken küresel ekonomik faktörlerin de yükselişte ciddi rolü olduğu tahmin ediliyor.

ABD’nin 10 yıllık hazine tahvilleri dün 8 baz puan düşüşle %4,18’e geriledi bu durum da ekim ayında %5’in üzerine çıkarak son 16 yılın zirvesine ulaşmasından 90 baz puanlık düşüşü temsil ediyor. İki yıllık hazine tahvil getirisi ise ay başından bu yana 50 baz puan düşüş yaşayarak %4,6 seviyesine geriledi.

Tahvillerde yaşanan düşüşlerin ABD’nin 2 yıla yakındır sürdürdüğü sıkı ekonomik politikaların bir sonucu olarak görülüyor. Hal böyle olunca ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizde bir artış yapmayacağı hatta Mart 2024’ten itibaren indirime gideceği öngörülüyor.

ABD tarafından gelebilecek bir ekonomik rahatlamanın Bitcoin boğasında ciddi rol oynadığı düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 43.704 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin Neden Yükseliyor: 44 Bin Doları Getiren 2 Önemli Faktör! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseliyor: 44 Bin Doları Getiren 2 Önemli Faktör!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!