Bitcoin’in bugünkü değeri ne kadar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı, 5 Aralık’ta 42.000 dolar civarında seyrediyor ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz hafta faiz oranlarına ilişkin açıklamasının ardından güç göstermeyi sürdürüyor. 

Faiz oranlarının düşmesine ilişkin umut, BTC ve altın fiyatını yükseltti

Bitcoin’in fiyatı, yeni haftaya 17 ay aranın ardından ilk kez 41.400 doların üzerine yükselerek başladı. Varlık bunu yaparken, 1 Aralık’ta yeni bir rekor seviyeye yükselen, geleneksel finansın güvenli limanı altının kazanımlarını takip etti.

Faiz indirimine ilişkin beklentiler, bu hafta Bitcoin ve altın fiyatlarındaki yükselişin ortak paydası olmuş gibi görünüyor. Yatırımcılar, özellikle Jerome Powell’ın 2 Aralık’taki konuşmasının ardından Fed’in faiz oranlarına yön vereceği konusunda daha emin olmuş durumda.

Fed başkanı, faiz oranlarını enflasyonla tamamen mücadele etmeye yetecek kadar yükselttiklerini ifade etti. Bununla birlikte sıkılaştırma politikasının ne zaman gevşeyebileceğin dair spekülasyon yapmak için henüz çok erken olduğunu kaydetti. Bu, piyasaların görmezden geldiği bir bakış açısıydı.

Örneğin, 5 Aralık itibarıyla CME’nin Fed  vadeli işlem fonu faiz takip aracı, Mart 2024’e kadar faiz indirimi olasılığının yüzde 50’den fazla olduğunu gösterdi.

Faiz oranlarındaki düşüşler, son yıllarda Bitcoin için yükselişe sebep oldu. Bu durum, düşük getiriler sebebiyle yatırımın çekiciliğini azaltı. Aynı zamanda düşük faiz oranları, yatırımcıların altın, Bitcoin ve hisse senetleri gibi daha riskli varlıklara olan iştahını artırdı.

Bitcoin fiyatı, ABD’de ilk spot Bitcoin ETF’inin Ocak 2024’e kadar onaylanma ihtimalinin artmasıyla birlikte ivme kazandı.

BTC fiyatında yüzde 15’lik geri çekilme ihtimali söz konusu

Bitcoin’in son aylardaki yükselişi, günlük göreceli güç endeksi ile (RSI) büyük bir farklılık yarattı. Bu da satın alma momentumunun yavaşladığını gösterdi. Teknik açıdan bakıldığında, düşüş eğiliminin satış baskısını artırdığı söylenebilir.

Bitcoin satış riskli, desteğe dönüşen direnç seviyesi olan 42.000 dolara yakın 0,5 Fib çizgisinin yakınında daha da artıyor. Bu düşüş sinyalleriyle birlikte Bitcoin’in aralık ayı sonuna kadar 35.780 dolara kadar düşme ihtimali bulunuyor. 

Aşağı yönlü hedef, Bitcoin’in 0,382 Fib çizgisine ve 50 günlük üstel hareketli ortalamasına (50 günlük EMA; kırmızı dalga) denk geliyor.

Zincir için göstergeler, aynı zamanda önümüzdeki potansiyel satış dönemine de işaret ediyor. Örneğin, Bitcoin’in piyasa değeri ile gerçekleşen değerin piyasa değerine bölünmesi arasındaki farkı temsil eden Net Gerçekleşmemiş Kâr ve Zarar (NUPL) artıyor.

Sıfırın üzerinde yer alan bir Bitcoin NUPL, yatırımcıların kârda olduğunu gösteriri. Yani yatırımcılar ne kadar çok kâr elde ederse, kâr etme şansları da o kadar yüksek olur ve bu da fiyatların geri çekilmesine zemin hazırlar. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in bugünkü değeri ne kadar?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!