Ocak ayında düzeltmeler beklense de kripto piyasası her zaman ‘sürprizlere açık’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onaylanmasının ardından Bitcoin (BTC) fiyatının “mantıken” bir düzeltmeye uğraması gerekiyor ancak yorumcular kripto para piyasasının her zaman “sürprizlere” açık olduğunu kabul ediyor.  

Bitcoin son 11 yükselmeye devam ediyor. Mart ayında bankacılık sistemi belirsizlikleri, Haziran ayında BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusu ve Ekim ayında spot Bitcoin ETF onaylarına ilişkin iyimserlik nedeniyle çeşitli fiyat sıçramaları gerçekleşti.

Bitcoin 3 Aralık tarihinde, son 19 ayın en yüksek seviyesi olan 40 bin doları aştı.  

Haberi sat 

Finder kripto para analisti James Edwards, “mantıksal olarak” spot Bitcoin ETF onayının satışları tetiklemesi gerektiğini söyledi. 

“Mantıksal olarak bunun bir ‘haberi sat’ olayı olacağını belirtmek isterim.””

“Söylentiyi al, haberi sat”, bir hisse senedinin ya da varlığın beklenen olumlu haberler ya da olaylar öncesinde yükseldiği ancak haberler doğrulandığında ya da olay gerçekleştiğinde düştüğü durumu tanımlamakta kullanılan bir ifadedir.  

The longer #Bitcoin continues to climb towards 50k without an ETF approval the more I think this could be a sell the news event.

Not trolling.

— Crypto Caesar™️ (@crypto_caesar1) December 2, 2023

“Bunun ilk günden geniş kurumsal alımlara yol açacağı fikri biraz fazla iyimser” diyen Edwards, fon yöneticilerinin “ETF satışa sunulur sunulmaz çılgınca alım yapmasının” pek olası olmadığını da sözlerine ekledi ve devam etti: 

“Gerçekten çığır açan girişleri görmemiz yıllar olmasa da aylar alabilir.” 

Kripto piyasası her zaman “sürprizlere açık” 

Edwards da dahil olmak üzere pek çok kişi, yaşanan sert yükselişin piyasada kesinlikle önemli bir düzeltme olacağı anlamına gelmediğini söylese de Merkle Tree baş yatırım sorumlusu Ryan McMillin ise Bitcoin’in 100 günden fazla bir süredir düzeltme görmemiş olmasına rağmen spot Bitcoin ETF lansmanının “şimdiye kadar en heyecanla beklenen ETF lansmanı” olduğunu ve bir noktada hızla satışlar geleceğini dile getirdi.  

Kripto para yatırım şirketi ZX Squared Capital kurucu ortağı CK Zheng ise gelecek herhangi bir fiyat geri çekilmesinin “sığ” kalacağına inandığını belirtti: 

“Gelecek yıl yaşanacak BTC yarılanması, küresel merkez bankalarının büyük miktarda para basması ve dünya çapında devam eden jeopolitik belirsizlik gibi nedenlerden dolayı BTC’nin temelleri her zamankinden daha sağlam olduğu için herhangi bir fiyat geri çekilmesinin sığ kalmasını bekliyoruz.” 

Edwards, kripto para piyasasının her zaman “sürprizlere açık” olduğunu ve düzeltme gerçekleşmesi beklense de kripto paralar söz konusu olduğunda hiçbir şeyin kesin olmadığını kabul etti. 

Aralık ayına bakış 

Analistler Bitcoin’in Aralık ayında da güç kaybetmeyeceğini öngörüyor. 

Edwards, kurumsal yatırımcıların ETF onayı konusunda spekülasyon yaptığına dair erken işaretler olduğunu ve mevcut Bitcoin vadeli ETF’lerine girişlerin son günlerde arttığını söyledi.  

“Yatırımcılar grafik veya ETF onayı beklerken, en kötü ihtimalle fiyatların sabit kalmaya devam edeceğini düşünüyorum.”

CKripto avukatı Joe Carlasare de 4 Aralık tarihli X gönderisinde ETF onayından önce ciddi bir düzeltme gelmesi ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti. 

Carlasare, “Muhtemel onaydan haftalarca uzaktayken neden büyük satıcılar ortaya çıksın ki?” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

It is really unlikely there will be some big correction in bitcoin price with the #Bitcoin Spot ETF approval right around the corner. So it’s up from here for me. Up up and away! pic.twitter.com/yCCFQ3rSBS

— Jason A. Williams (@GoingParabolic) December 4, 2023

Apollo Capital Baş Yatırım Sorumlusu Henrik Anderrson ise toplu bir Bitcoin ETF onayının ana akım piyasanın dikkatini kripto para piyasasına geri döndürmek için yeterli olacağını iddia etti. 

Tüm kripto para piyasası, 5-10 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşmesi umulan onay sürecini bekliyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ocak ayında düzeltmeler beklense de kripto piyasası her zaman ‘sürprizlere açık’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!