Bitcoin Neden Yükseliyor: Uzmanlar 20 Ayın Zirve Fiyatını Yorumladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı son 24 saatte sürdürdüğü ralli ile %6’ya yakın değer kazanırken 41.700 dolara yükseldi.

Bitcoin ve kripto paralarda hafta sonuna damga vuran yükselişler yaşandı. Bitcoin bu süreçte %6 yükselişle 41.700 dolara erişirken Ethereum 2.262 dolar, BNB 233 dolar ve Solana 65 dolara ulaştı.

Bitcoin son yaşadığı yükselişle 2022 yılının nisan ayından bu yana ilk kez 40 bin dolar seviyesini aşarken kripto para piyasasının toplam değeri de hafta sonu 825 milyar dolar arttı.

Bitcoin’in yükselişine ABD tarafından gelecek spot Bitcoin ETF’ine yönelik onay ihtimallerinin ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) ekonomiyi rahatlatma girişimlerinin sebep olduğu düşünülüyor. Öte yandan biriken likidite ve short pozisyonların arka arkaya tasfiye olmasının da yükselişin ivmelenmesini tetiklediği tahmin ediliyor.

FED Başkanı Jerome Powell’in geçtiğimiz günlerde yaptığı güvercin yorumları Bitcoin’i olduğu gibi altında da büyük bir hareket getirdi. Altın haftanın açılışında adeta pump yaparak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Uzmanlar zirve fiyatı yorumladı

Kripto para veri sağlayıcısı Amberdata pazar günü yayımladığı notta, “Bitcoin fiyat spot ETF beklentilerinin de etkisiyle daha yükseklere çıkmaya hevesli ve piyasa oldukça bullish görünüyor.” ifadelerine yer verdi.

IG Australia Pty’den piyasa analisti Tony Sycamore Amberdata ile benzer bir görüş sunarak Bitcoin’in SEC’nin ETF kararı ve FED’in faiz indirimlerini onaylamasını konusundaki iyimserlikler ile birlikte desteklenmeye devam ettiğini belirtti.

Öte yandan The Block’un haberine göre analistler, SEC’nin ETF’ler konusunda yaptığı son yorum talebini onay için bir hızlanma olarak yorumladı.

Mevcut durumda; BlackRock, Fidelity, 21Shares & Ark Invest, Bitwise, VanEck, Wisdomtree, Invesco, Valkyrie, Global X, Hashdex ve Franklin Templeton gibi dev firmalar spot Bitcoin ETF’i için onay bekliyor.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseliyor: Uzmanlar 20 Ayın Zirve Fiyatını Yorumladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!