Bitcoin, 19 ay sonra 40 bin doların üzerinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, Nisan 2022 sonlarından bu yana ilk kez 40 bin dolar seviyesine ulaşarak 24 saat içinde yaklaşık yüzde 2 yükselmiş oldu. 

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, 3 Aralık tarihinde 39.500 doların altından 40 bin doların üzerine çıkarak 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu durum aynı zamanda, 1 Ocak tarihinden bu yana yüzde 140’ın üzerinde artış gösteren Bitcoin’in yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu. Buna karşın BTC fiyatı, 10 Kasım 2021 tarihindeki 69 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 42 aşağıda bulunuyor.  

Bitcoin’in son 12 ayda 17 bin doların altına düşmüştü. Kaynak: CoinGecko 

Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen, 30 Kasım tarihli notunda, Bitcoin’in önümüzdeki yılın Nisan ayına kadar 60 bin doların üzerine çıkacağını ve 2024 sonuna kadar 125 bin dolara ulaşacağını vurguladı.

Thielen, son üç kripto ayı piyasasını üç yıllık boğa döngüleri takip ettiğini ve bir analizin “2023 ilk yıl olmak üzere bu boğa piyasasının da üç yıl süreceğini” öngördüğünü ifade etti. 

Thielen, “Tarihsel olarak, Bitcoin madenciliği ödüllerinin yarıya düştüğü yıllar fiyatlar genellikle yükselişe geçti” dedi. Yarılanmanın Nisan 2024 ortasında gerçekleşmesi bekleniyor. Yarılanma ile madencilik ödülleri yüzde 50 oranında azalacak. 

Thielen, “Madenciler her yarılanmadan önce Bitcoin biriktirme eğilimindeydi, fiyatlar yüzde 200 arttı, bu da Bitcoin fiyatının 125 bin dolara ulaşacağı anlamına geliyor” dedi. 

Bitcoin fiyatındaki artış, Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması beklenen dönemde geldi.

Standard Chartered’ın 28 Kasım tarihli notunda, ABD’de spot ETF’lerin “beklenenden erken piyasaya sürülmesi” durumunda, Bitcoin’in önümüzdeki yılın sonundan önce altı haneli rakamlara ulaşabileceği vurgulandı.

29 Kasım tarihinde başvuruda bulunan İsviçreli varlık yöneticisi Pando Asset ile birlikte ABD’de spot Bitcoin ETF’i için toplam 13 başvuru bulunuyor. Tüm başvurular Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda onay bekliyor. BlackRock ve Grayscale de dahil olmak üzere firmalar, ETF ayrıntılarını belirlemek için piyasa düzenleyici kurumla bir araya geldi. 

Bloomberg ETF analistleri, bekleyen tüm ETF tekliflerinin 10 Ocak tarihine kadar aynı anda onaylanacağına yüzde 90 ihtimal veriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, 19 ay sonra 40 bin doların üzerinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!