Vitalik Buterin NFT’leri İlgi Odağı: Ethereum Ağ Ücretlerini Uçurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin temalı NFT koleksiyonu kısa sürede büyük ilgi görerek ağ üzerindeki işlem ücretlerinin artmasına yol açtı.

NFT madenciliğine dayanan ve 10 MB’a kadar normal NFT’lerde görülmeyecek şekilde yüksek boyutları barından Vitalik Kartları (Buterin Cards) adlı koleksiyon Ethereum ağında şok etkisi yarattı. 2.015 NFT parçadan oluşan ve 1 Aralık günü piyasaya sürülen NFT’ler yoğun ilgi görünce Ethereum ağındaki işlem ücreti seviyesi 1 Aralık’ta 151 gwei’ye kadar yükseldi.

Açıklama kısmında yer alan bilgiye göre koleksiyon, Bitcoin ağındaki ikonik Nakamoto Kartlarından esinlenerek üretildi. Kartların üretimi bilindik NFT anlayışından farklı olarak JPEG Madenciliği adı verilen bir yöntem kullanılarak yapıldı.

Vitalik Kartları adlı bu NFT projesinin Bitcoin ağındaki Taproot Wizards’ı bile geride bırakarak boyut olarak en büyük JPEG NFT koleksiyonu unvanını elinde tuttuğuna yer verildi:

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in anısına 2.015 on-chain NFT içeriyor. Bitcoin’deki ikonik Nakamoto Kartlarından esinlenen bu kartlar, Vitalik’in blok zinciri teknolojisine yaptığı önemli katkıları onurlandırıyor.

Bu koleksiyon, Bitcoin’deki Taproot Wizards’ı bile geride bırakarak zincir üzerindeki en büyük JPEG NFT’yi yüklemeyi hedefliyor. Büyük JPEG’leri zincire yüklemek için bir yöntem olan JPEG Madenciliği adı verilen benzersiz bir teknik kullanılarak basılmıştır.

OpenSea verilerine göre koleksiyon yazım esnasında 0,08 ETH (150 dolar) taban fiyattan alıcı buluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin NFT’leri İlgi Odağı: Ethereum Ağ Ücretlerini Uçurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!