Elon Musk’tan ‘dijital tanrı’ açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, CNBC’den Andrew Ross Sorkin ile yaptığı bir röportajda, yapay zekânın geleceğine ilişkin bazı iddialarını dile getirdi. 

Geniş kapsamlı bir röportajda Musk, telif hakkı ihlali iddiasıyla ilgili olarak yapay zekâ sektöründeki bazı rakiplerine açılan davalarla ilgili konuştu.

Sorkin röportaj sırasında “Yani bunun bir yalan olduğunu mu düşünüyorsun?” dedi ve “OpenAI’dakiler, telif hakkıyla korunan veriler ile ilgili eğitim aldıklarını söylemiyor.” diye ekledi.

Musk, “Evet, bu bir yalan” yanıtını verdi.

Elon Musk’ın dijital tanrısı

OpenAI,, mahkemede telif hakkıyla korunan materyaller üzerinde modelleri eğittiğine dair ifade verdiği için Sorkin’in sorgusuyla ne kastettiği belirsiz durumda. Ancak şirketin tutumu, bunun ABD yasalarına göre “adil kullanım” olduğu yönündedir.

Musk, “dijital bir tanrının” telif hakkı davalarını anlamsız hale getireceğini iddia ederek davaların etkinliğini reddetti. 

“Bilmiyorum, sadece bu davalar sonuçlandığında dijital tanrıya sahip olacağımızı söylemek istiyorum. İşte bu noktada dijital tanrıya soru yöneltebilirsiniz. Bu davalar, belirli bir zaman diliminde karara bağlanmayacak.
Musk’ın vurgusu

Musk’un, bir toplu davanın sonuçlanması için geçen ortalama süre olan önümüzdeki üç ila beş yıl içinde ortaya çıkacak bir dijital tanrıdan bahsettiğini varsayarsak, bu, imparatorun böyle bir varlığın sadece yakın olduğuna değil, aynı zamanda insan kontrolünün çok ötesinde güçlere sahip olacağına inandığını gösteriyor.

Musk geçmişte Google’ın kurucu ortağı Larry Page’in bir “dijital tanrı” yaratmak istediğini iddia etti. Musk ardından dijital tanrının bir .CSV dosyası olduğunu dile getirdi.

Our digital god will be in the form of a csv file

— Elon Musk (@elonmusk) November 25, 2023

Görünüşe göre Musk, genellikle “yapay genel zeka” veya AGI olarak adlandırılan insanüstü zeka fikrine atıfta bulunuyor. AGI’ın kabul edilmiş standart bir tanımı olmasa da ABD mahkeme sistemini üç ila beş yıl içinde geçersiz kılma kapasitesine sahip bir kuruluşun, AGI yapısı olarak yeterli niteliklere sahip olacağı düşüncesi mantıklıdır. Tartışmasız bir şekilde böyle bir varlık, insan kontrolünün çok ötesinde olacaktır.

Musk, daha önce AGI’ın 2030’dan önce geleceğini öngörmüştü. Sektör uzmanları, tahminin aşırı iyimser olduğunu iddia etmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk’tan ‘dijital tanrı’ açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!