Bitcoin Borsa Çıkışları 1,4 Milyar Doları Bulurken Daha da Yukarıyı Hedefliyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para balinaları özellikle kasım ayında borsalardan yüklü miktarda Bitcoin (BTC) çekerek artan talebi açıkça gözler önüne serdi.

Bitcoin fiyatı son aylarda kayda değer yükselişler sergilerken balinalarda bireysel cüzdanlarını doldurmaya devam etti. Glassnode’un verilerine göre 17 Kasım’dan bu yana kripto para borsalarından 1,4 milyar dolar değerinde yaklaşık 37.000 Bitcoin çekildi.

Bu çekim işlemlerinin bir kısmı ABD ve Binance arasında yaşanan gerilim dolu günlerde yaşandı. Balinalar muhtemelen Binance özelinde ciddi bir yaptırımın olasılığının likidite problemine yol açabileceğini düşünerek Bitcoin varlıklarını bireysel cüzdanlarına aktararak tedbir aldı.

Öte yandan borsalardaki arzın azalması ve kullanıcıların özellikle Bitcoin için artan talebi fiyatı da olumlu etkiledi. CoinGecko verilerine göre kasım ayı içerisinde Bitcoin %8,8 yükseliş sergiledi. Glassnode analistleri balinalar tarafındaki artan talebin önümüzdeki günler için de Bitcoin fiyatına olumlu yansıyabileceğini ve 40 bin doların kırılmasına yardımcı olabileceğini öngördü.

Borsalardaki Bitcoin arzının azalmasına paralel olarak kripto para piyasasının toplam market değeri de kasım ayında %10 civarında artarak 1,41 trilyon dolar seviyesine erişti. Bu seviye son olarak Mayıs 2022’de görülmüştü.

TradeStation’da aracı kurum başkanı olan Anthony Rousseau CoinDesk’e verdiği bir röportajda, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım döngüsünden çıkmış olmasının da kripto paraların geneli için olumlu bir sinyal olduğunu belirtti. Rousseau kripto paralar gibi risk varlıklarının geleceği hakkında şu ifadelere yer verdi:

FED faiz artırım döngüsüne ara verdi ve dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları da bunu takip ediyor. Bu sıkılaştırma döngüsünün zirvelerine ulaştığımıza inanmak makul. Risk varlıklarının sürekli bir teklif alabilmesi için, daha düşük faiz oranları ve sıkılaştırmanın sona ermesi olumlu sinyaller. Kripto para piyasaları bu sayede önünü daha net görebilecek.

Bitcoin Borsa Çıkışları 1,4 Milyar Doları Bulurken Daha da Yukarıyı Hedefliyor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Borsa Çıkışları 1,4 Milyar Doları Bulurken Daha da Yukarıyı Hedefliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!