SEC, Franklin Templeton ve Hashdex Bitcoin ETF’leri hakkında kamuoyu görüşü istedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, onay bekleyen Franklin Templeton ve Hashdex spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) tekliflerini bekleyen adımları açıkladı.

Komisyon, başvuru sahiplerinin 19b-4 formlarını değerlendirmek amacıyla her iki teklif hakkında yazılı yorum talep etti.  

19b-4 formu, Kurumsal Finansman Bölümü onayına tabi arz izahnamesi olan S-1 formundan ayrı biçimde, SEC Ticaret ve Piyasalar Bölümü tarafından onaylanan bir açıklama metnidir. SEC taleplerinin Resmi Gazete’de yayınlanmasından itibaren yorumlar ve yorumlara yanıtlar için 35 günlük bir süre zarfı bulunur.  

Franklin Templeton Bitcoin ETF’ine ilişkin SEC açıklaması. Kaynak: SEC

ETF yatırımlarına izin verecek kural değişiklikleri ve etkili uygulamalar için Eylül ayı sonlarında başvuruda bulunulmuştu. Hashdex ETF’inin New York Borsası Arca’da, Franklin Templeton ETF’inin ise Cboe BZX’te işlem görmesi planlandığı belirtilmişti. SEC ise 15 Kasım tarihinde başvurulara ilişkin onay süresini uzatmıştı.  

Sorular, potansiyel ETF onayı ile ilgili konuları ele alıyor. Yorumculardan fonların manipülasyona yatkınlığını ve bu fonlara ev sahipliği yapacak borsaların önemli büyüklükte olup olmadığını değerlendirmeleri isteniyor.  

Franklin Templeton hakkında görüş bildirecek kişilerden ayrıca BTC piyasasındaki fiyat manipülasyonunu, şirketin Coinbase ile yaptığı ve fiyat keşfine, manipülasyon ve dolandırıcılığı tespit etme çabalarına destek olacak gözetim paylaşım anlaşmasını ve BTC spot ve vadeli işlem fiyatları arasındaki korelasyonu dikkate almaları istendi. 

SEC extends comment window for Franklin Templeton and Hashdex #Bitcoin ETFs pic.twitter.com/aEYTa5Yg1n

— Daniela (@DeFinanzasYT) November 28, 2023

Hashdex’in önerdiği fon yapısı ise Franklin Templeton’dan çok daha karmaşık. Önerilen Hashdex Bitcoin ETF’i, spot BTC tutan bir vadeli işlem ETF’i olarak yapılandırılacak. Hashdex, Coinbase gözetim paylaşım anlaşmasına bağlı kalmak yerine, CME’deki diğer borsalardan BTC satın alınacak ve fiyatlandırma için yalnızca bu mekanizmaya güvenilecek.  

SEC, Haashdex ETF’i için CME’nin yeterli büyüklüğe ve likiditeye sahip olup olmadığını sordu. Son olarak, yorumculara sponsor Toroso Investments’ın CME’deki ve kayıtsız borsalardaki BTC fiyatı arasındaki ilişkiyi belirlemek için yaptığı hesaplamalar soruldu. Sponsor, fonu yönetmekte ve kontrol etmekte. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, Franklin Templeton ve Hashdex Bitcoin ETF’leri hakkında kamuoyu görüşü istedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!