Ocak ayında tüm ETF’lerin onaylanması için ‘yol açık’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistlere göre Franklin Templeton ve Hashdex ETF onaylarını erteleme kararının ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bitcoin spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) eşzamanlı onayı için artık “yol açık”. 

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, 28 Kasım tarihli X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başvurularla ilgili kararını, son karar tarihi 1 Ocak 2024’ten 34 gün önce ertelediğini söyledi.

SEC, Franklin Templeton ve Hashdex tarafından ETF’lerin listelenmesi ve işlem görmeye başlaması için gerekli olan belgeler hakkında görüş istedi. Yorum ve karşı görüş bildirme süresi 35 gün sürecek.  

Seyffart ve meslektaşı Eric Balchunas, 10 Ocak 2024 tarihine kadar Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasına yüzde 90 ihtimal vermişti. Seyffart, “Bu iki gecikme, muhtemelen tüm başvuruların 10 Ocak 2024 tarihine kadar topluca onaylanması amacıyla hazırlık yapıldığını gösteriyor” diyerek durumu açıkladı. 

Balchunas da aynı fikirde olduğunu ve SEC’in “yüksek ihtimalle bu iki başvuruyu da sıraya alıp onay yolunu açmak istediğini” yazdı. 

Prob looking to get them out of the way, clear runway

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) November 28, 2023

Ticari dava avukatı Joe Carlasare, Franklin’in ETF teklifi için kamuoyu görüşü süresinin 3 Ocak 2024 tarihine kadar uzatılması ve SEC’in görüşleri incelemesinin genellikle en fazla üç hafta sürmesi nedeniyle gecikmelerin, onay tarihini Mart 2024’e itebileceğini dile getirdi. 

The Franklin BItcoin spot ETF comment period now extends until January 3rd.

The SEC typically reviews comments for at least 2-3 weeks. Therefore, although it’s not guaranteed, this increases the probability of a March approval.

January is still likely the favorite though.

— Joe Carlasare (@JoeCarlasare) November 28, 2023

Carlasare daha sonra “Yine de Ocak ayı favori olarak görülüyor” diyerek onayın 5 Ocak veya 8 Ocak’ta gelebileceğini vurguladı. 

Seyffart’ın daha önce güncellenmiş bir belge sunmayan tek teklif sahibi olduğunu vurgulamasının ardından Franklin, 28 Kasım tarihinde ETF başvurusu için, SEC’e menkul kıymet kaydı başvurusunda kullanılan, S-1 belgesini sundu. 

Başvuruya tepki gösteren Balchunas, tüm ETF’lerin aynı anda piyasaya sürülmesinden yana olduğunu ancak Franklin’in formu aylar sonra sunmasına rağmen ETF’inin diğer sağlayıcılarla aynı gün piyasaya sürülmesine izin verilmesinin haksızlık olduğunu söyledi. 

While I’m generally in favor in letting them launch at same time, Franklin jumped in sooo late vs others, like 5mo after ARK filed and yet they may be able to launch the same day.. seems kinda unfair… but i suppose SEC can’t really draw any lines here

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) November 28, 2023

Şu anda SEC’in önünde Grayscale ve BlackRock’tan gelen teklifler de dahil olmak üzere toplam 12 spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. SEC’in 10 Ocak 2024 tarihine kadar karar vermesi gereken ARK Invest teklifi dışındaki çoğu ETF için nihai karar tarihi Mart ayı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ocak ayında tüm ETF’lerin onaylanması için ‘yol açık’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!