İflas Eden Kripto Para Kredi Kuruluşunun Alacaklıları Paralarını Çekmeye Başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yaz iflas başvurusunda bulunan kripto kredi kuruluşu Celsius, bazı kullanıcılara para çekme işlemlerini açmaya başlıyor.

Bir mahkeme belgesine göre “Sınıf 6A Genel Saklama Talepleri” ve/veya Sınıf 6B Çekilebilir Saklama Talepleri” sahibi olan Saklama Programı müşterileri, fonlarını platformdan “29 Kasım’da veya civarında” çekmeye başlayabilirler. İşlemleri yapmak için 28 Şubat’a kadar süreleri var.

Hak kazanan kullanıcılar, daha önce bir uzlaşma sağlamamışlarsa işlem ücretleri hariç olmak üzere kripto paralarının %72,5’ini çekebilecekler. Belgede, yeniden yapılanma planını reddetmek için oy kullanan müşterilerin bu dağıtıma katılmayacağı ve fonlarının ayrı bir cüzdanda toplanacağı ve önümüzdeki altı ay boyunca Dava Yöneticisi tarafından yönetileceği belirtiliyor.

Eski adıyla Twitter olan X’teki paylaşımlara göre bazı kullanıcılar şimdiden para çekmeye çalıştı ama hesaplarına giriş yapmakta sorun yaşadıklarından şikayet etti.

Eylül ayında yapılan bir başvuruya göre yaklaşık 58.300 kullanıcının mahkeme tarafından “saklama (hizmeti alan) varlıklar” olarak nitelendirilen varlıkları yaklaşık 210 milyon dolar değer taşıyor.

Celsius Temmuz 2022’de iflas başvurusunda bulundu. Mart ayında mahkeme, Celsius’taki mevduat hesaplarında kripto para tutan kullanıcıların fonlarının %72,5’ini 2023 yılı boyunca iki ödeme halinde almalarına olanak tanıyan uzlaşma planını onayladı.

Alacaklılar, eylül ayında yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Bitcoin ile Ethereum’un dağıtılmasını sağlayan yeniden yapılanma planını onayladılar. Bunun karşılığında Celsius, şirketi satın alan Fahrenheit konsorsiyumunun yönettiği NewCo’ya aktarıldı.

Fahrenheit, yeniden yapılanacak şirketi bir kripto para madencilik ve staking şirketi haline getirmeyi planlıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İflas Eden Kripto Para Kredi Kuruluşunun Alacaklıları Paralarını Çekmeye Başlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!