‘Binance anlaşması kripto para piyasası için çok olumlu’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital’den Mike Novogratz’a göre Binance’in Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ile 4,3 milyar dolarlık bir anlaşmaya varması, Binance ve diğer kripto para piyasası aktörleri açısından olumlu bir hareket olarak algılandı.

Novogratz, 29 Kasım tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda, bu önemli anlaşmanın endişeli yatırımcıları ve küresel borsa kullanıcılarını sakinleştirmesi gerektiğini ifade etti: 

“Bence pek çok açıdan riskten kurtuldular. İnsanlar Binance üzerinden işlem yapmak konusunda endişeliydi. Artık endişelenecek çok daha az şey var.”

Novogratz ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasa düzenlemelerinin ön plana çıkmaya devam etmesiyle birlikte, borsalarla iş yapan büyük yatırım şirketlerinin yanı sıra geleneksel piyasa (TradFi) katılımcılarının dikkat etmesi gereken hususlara da değindi.  

Binance para çalmadı 

Galaxy Digital CEO’su, yatırımlarla desteklenen makul bir yaklaşımın ve “işini ciddiye alan” şirketlerle ilişkilerin kilit önem taşıdığını söylerken, ana akım piyasanın da son yıllarda düzenleyiciler tarafından sarsıldığını vurguladı: 

“Son 24 ay içinde farklı düzenleyiciler tarafından yaptırım uygulanan veya para cezasına çarptırılan TradFi bankalarının listesini incelerseniz, şok edici bir liste olduğunu görürsünüz. Sıfır hata olmasını beklerseniz, ortada kimse kalmaz.”  

Novogratz, Binance’in kapatılması ya da FTX’e benzer bir şekilde “insanların parasını çaldığı” yönündeki endişelerin yerinde olmadığını da sözlerine ekledi: 

“KYC (Müşterini Tanı) protokollerinin oldukça ciddi ihlalleri söz konusu oldu ve bunları düzeltmek için çalıştılar, cezalarını ödediler ve yollarına devam ediyorlar. Bunun Binance ve sektörün kalanı için çok olumlu olduğunu düşünüyorum.”
Bitcoin price “will be significantly higher”

Novogratz ayrıca ABD’de onaylanacak Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ve 2024’te yaşanacak Bitcoin yarılanmasına da değindi: 

Bitcoin açısından birçok iyi şey oluyor. ETF onayı alacağız. Çok fazla beklenti var ve bunun bir kısmı fiyatı da etkiliyor.

Novogratz, ETF onaylandığında BlackRock, Fidelity, ARK Invest ve Galaxy Digital gibi bir dizi yatırım ve varlık yöneticisinin, insanları Bitcoin’e çekmek amacıyla satış güçlerini birleştireceğini de sözlerine ekledi:  

“Fiyat, muhtemelen FED’in faiz oranlarını düşürdüğü bir dönemde önemli ölçüde yükselecek. Gelecek yıl bu zamanlar eski seviyelere çıkabilir miyiz? Elbette.”

Novogratz ayrıca Bitcoin yarılanmasının “harika bir hikaye” için zemin hazırladığını ve 2024 ABD seçimlerinin de fiyat hareketlerine etki edebileceğini belirtti.  

Novogratz, “Bu belirsizlik ABD, Avrupa ve Japonya’nın hala mali açıdan başarısız olduğu göz önüne alındığında, Bitcoin’e yardımcı olmalı çünkü insanlar ilk etapta Bitcoin’e bu nedenle yatırım yaptı” diyerek sözlerini tamamladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Binance anlaşması kripto para piyasası için çok olumlu’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!