‘ABD’li düzenleyiciler kripto sektörünü yabancılaştırmakta iyi iş çıkarıyor’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Charles Hoskinson, Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto paralara yaklaşımının yarardan çok zarar getireceğini ve “bir araya gelmeleri” halinde büyük oyuncuları kaybetme riski yarattığını söyledi.

“Özellikle ABD’li piyasa düzenleyicilere baktığınızda, sektörün çoğunu yabancılaştırmak için gerçekten iyi bir iş çıkardıklarını görüyorsunuz. Hiç net değiller” diyen Hoskinson, yakın zamanda düzenlenen Abu Dabi Finans Haftası kapsamında Cointelegraph’a konuştu.  

Charles Hoskinson, Abu Dabi Finans Haftası’nda Cointelegraph Arapça muhabiri Hermi De Ramos ile birlikte. Kaynak Cointelegraph  

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından merkeziyetsizlik standartlarının uygulanmasındaki tutarsızlığa da değinen Hoskinson, Cardano’nun (ADA) bir ilk arz (ICO) gerçekleştirmediğini vurgulayarak ADA kuponlarının ABD katılımı olmadan Japon topraklarında satıldığını söyledi ve devam etti: 

“Sanırım bu, ABD’nin yargı yetkisi altında” diyen Hoskinson, “Bir airdrop vardı ancak insanlar daha sonra Binance ve Bittrex’te tokenları sattılar… Ripple ile ilgili son mahkeme kararına göre, bu bir yatırım sözleşmesi değil. Dolayısıyla bunun nasıl uygulanacağı hiçbir zaman netlik kazanmadı.”  

Hoskinson ayrıca zorunlu Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) protokolleri uygulanmadan Ether (ETH) tokenları için ICO gerçekleştirdiğini ifade etti. Ethereum ve Bitcoin’in (BTC) “bazı nedenlerden dolayı” güvenilmediğine dikkat çekti ve şunları söyledi: 

“Delicesine belirsiz olan pek çok durum var ve bu sadece haftanın sorunu gibi görünüyor. Ripple gibi bir layer 1 ile tatmin olamazlarsa, o zaman borsalara saldırırlar… Bu gerçekten hiç de iyi bir politika değil.”

SEC, 20 Kasım tarihinde, kripto borsası Kraken’in müşteri fonlarını karıştırdığını ve düzenleyiciye kayıt yaptırmadığını iddia eden bir şikayette bulundu. 

Hoskinson, SEC’e kayıt sürecinin “sistemleri makul bir şekilde işletmenin gerçekten mümkün olmaması” nedeniyle belirsiz olduğunu iddia etti: 

“Herhangi bir ihraççı, dağıtım üzerinde hiçbir kontrole sahip olmadığında, kripto para birimini kimin tuttuğunu nasıl anlayabilir? Merkeziyetsiz açık bir protokolde her bir kişi üzerinde KYC ve AML’i nasıl uygulayabilirsiniz? Eğer ihraççı şirket iflas ederse ancak protokol çalışmaya devam ederse ne olacak? Kaydı kim yaptıracak?”

İlgili: Cardano kurucusu, CZ ile ilgili konuştu: ‘Bir devrin sonu’

Düzenleyicilerden ne görmek istediği sorulduğunda ise Hoskinson, sorunları çözmek amacıyla kripto endüstrisi, düzenleyiciler ve yasa koyucular arasında açık politikalar uygulanması ve gerekirse yasaların, gelişen teknolojiye uyacak şekilde değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Hoskinson, davaların devam edeceğine inandığını belirterek, düzenin ve politikaların zaman içinde değişeceği konusunda olumlu konuştu: 

“Finansal İnovasyon Yasası gibi belirsizliği ortadan kaldıran bir yasanın kabul edildiğini göreceğiz ve CFTC ile SEC arasında tüm bunları çözecek bir düzen olacak.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘ABD’li düzenleyiciler kripto sektörünü yabancılaştırmakta iyi iş çıkarıyor’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!