ABD’den Kripto Para Karıştırıcısına Yaptırım: Web Sitesine El Konuldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkililer Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’un sıklıkla tercih ettiği Sinbad.io’nun resmi web sitesine el koyarken bağlantılı iki kripto para cüzdanını da dondurdu.

Kuzey Koreli hacker gurubu Lazarus tarafından sık sık para aklamak maksadıyla kullanılan kripto para mikseri Sinbad, ABD, Hollanda ve Finlandiya’nın yaptırımlarının merkezinde yer aldı. Yetkililer Sinbad’ın Lazarus dahil hacker grupları tarafından para aklamak için kullanıldığını vurgulayarak yaptırımlarda bulundu.

Sinbad.io isimli web sitesine FBI, Hollanda Mali İstihbarat ve Soruşturma Servisi (FIOD), Openbaar Ministerie (Hollanda savcılığı) ve Finlandiya Ulusal Soruşturma Bürosu tarafından el konuldu. Bununla birlikte Sinbad bağlantılı iki farklı kripto para cüzdanı ve iki e-posta adresi de donduruldu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Sinbad’ın doğrudan Kuzey Kore bağlantılı Lazarus ile ilişkili bir kripto para mikseri olarak nitelendirildi:

Sinbad Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (DPRK) devlet destekli bir siber saldırı grubu olan OFAC tarafından belirlenmiş Lazarus Group’un önemli bir kara para aklama aracı olarak hizmet veren bir kripto para birimi karıştırıcısıdır.

Lazarus daha önce Atomic Wallet, Horizon Bridge ve Axie Infinity (AXS) saldırılarından elde ettiği varlıkların takibini imkansız hale getirmek için Sinbad’ı kullanmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’den Kripto Para Karıştırıcısına Yaptırım: Web Sitesine El Konuldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!