ABD Hazine Bakanlığı, İllegal Kripto Para Kullanıcılarının Peşine Düşmek İçin Ek Yetki İstiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına göre ABD Hazine Bakanlığı, kripto para sektöründeki kötü aktörlerin peşine düşmek için Kongre’den daha çok yetki istiyor.

Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun açıklamalarına göre Bakanlık, kanun yapıcılara konuyla ilgili olarak aralarında yeni bir yaptırım yöntemini de içeren bazı öneriler sundu.

Adeyemo, “Kongre’yi, sadece bir firmayı ABD finans sisteminden koparmakla kalmayacak, aynı zamanda yaptırım uygulanan kuruluşla iş yapmaya devam eden herhangi bir firmayı da ABD finans sisteminden koparılmaya maruz bırakacak ikincil bir yaptırım rejimi oluşturmaya çağırıyoruz” dedi ve “Bu öylesine talep etmediğimiz önemli bir araçtır. Ancak Hamas gibi grupların dijital varlık ekosistemi içinde güvenli bir sığınak bulamamasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor.” şeklinde devam etti.

ABD’deki meclis üyeleri, Hamas gibi örgütlerin kripto para kullanımıyla ilgili raporların yayımlanmasının ardından terörizm finansmanında kripto para kullanımının önüne geçilmesi için Joe Biden’a çağrıda bulunmuştu.

Bakan Yardımcısı, ABD dışındaki “dolar destekli stablecoin sağlayıcılarının” terörizme karşı gerekli önlemleri almaması halinde ABD dolarını kullanamaması gerektiğini düşünüyor.

Bakanlık, kripto para hizmet sağlayıcılarını yabancı banka hesaplarında olduğu kadar etkili bir şekilde hedef alabilmek için Kongre’den “yeni, ikincil yaptırım araçları” vermesini talep ediyor.

Bu doğrultuda, Bakanlık’a Banka Gizliliği Kanunu (BSA) kapsamında verilen yetkilerin, kripto para kuruluşlarını de hedef alacak şekilde artırılması isteniyor. Bakanlık’ın tavsiyeleri arasında BSA kapsamında “kripto para borsalarını, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcılarını, sanal varlık cüzdan sağlayıcılarını, belli başlı blockchain validatör node’larını ve merkeziyetsiz finans hizmetlerini” kapsayacak bir kategori açılması yer alıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Hazine Bakanlığı, İllegal Kripto Para Kullanıcılarının Peşine Düşmek İçin Ek Yetki İstiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!