DeFi Protokolü Saldırıya Uğradı, Kullanıcıları Uyardı: Etkileşime Girmeyin!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Base ağındaki en büyük merkeziyetsiz borsa (DEX) olan Aerodrome ve onun bir yan kolu olarak Optimism (OP) ağında faaliyet gösteren DEX Velodrome önyüz saldırısına uğradı.

Base ve Optimism ağlarının en büyük iki DEX’i Aerodrome ile Velodrome siber saldırganların hedefinde yer aldı. Her iki projenin ekibi tarafından 29 Kasım günü yapılan duyuruda, bir önyüz saldırısına uğradıkları ve kullanıcıların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğine yer verildi:

Önyüzümüz şu anda tehlike altında. Lütfen şimdilik Velodrome ve Aerodrome ile etkileşime girmeyin. Ekip durumu araştırıyor ve daha fazla bilgi edindiğimiz zaman sizlerle paylaşacağız.

Konu hakkında Telegram üzerinden açıklama yapan blokzinciri dedektifi ZachXBT, benzer bir uyarıda bulunurken şimdiye kadar 70 bin dolardan fazla kripto paranın çalınmış olabileceğini belirtti:

Dikkatli olun, hem Velodrome hem de Aerodrome önyüzleri şu anda tehlikede. Şimdiye kadar 70 bin dolardan fazla hasar yaşandı.

Saldırganlara ait olduğu tespit edilen 2 adres bulunuyor ve bu adreslerden “0xf64“ 56.400 dolar, “0x02ba” ise 16.100 dolar değerinde kripto parayı çalmayı başarmış görünüyor.

Çalınan varlıklar arasında havoc (HAVOC) 17 bin dolarlık değerle başı çekerken ikinci sırada 7,2 bin dolar değerinde Optimism (OP) ve üçüncü sırada 7 bin dolarla Ethereum (ETH) yer alıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi Protokolü Saldırıya Uğradı, Kullanıcıları Uyardı: Etkileşime Girmeyin!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!