Yatırımcılar, Bitcoin Satma Konusunda Gitgide Daha İsteksizleşiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analiz firması Glassnode’un raporuna göre kârlı durumdaki Bitcoinlerin sayısı, rekor seviyelere ulaştı.

Bitcoin fiyatının bu yılın en yüksek seviyelerine çıkmasıyla birlikte güncel değeri, alım fiyatından daha yüksek olan Bitcoinlerin sayısı 16.366.000’e yükseldi.

Glassnode tarafından aylaşılan rapora göre dolaşımdaki arzın %83,6’sına denk gelen bu coinler, 2021’deki boğa piyasasına benzer bir görüntü çiziyor.

Tarihsel ortalaması %74 olan bu oranın %58’in altına inmesi (fiyatta) dip keşif dönemlerini, %58-90 aralığında olması ayı/boğa piyasası geçiş süreçlerini, daha üstünde olması ise boğa piyasasındaki “coşku” aşamalarını temsil ediyor.

2022’deki ayı trendini atlatmaya çalışan kripto para piyasasının 10 aydır ayı/boğa geçiş sürecinde olduğu belirtildi.

Dolaşımdaki coinlerin büyük kısmı kârlı durumda olsa da bunların çoğunun alım fiyatı ile güncel değeri arasındaki farkın büyük olmadığı tespit edildi. Bunların 14,9 milyonunun uzun vadeli kullanıcılara ait olduğu açıklanırken, yatırımcılarla ilgili şu analize yer verildi:

“Bu hareketlilik, tarihsel olarak piyasanın yeni rekorlar kırmasını beklemiş (Bitcoin) sahiplerinin coinlerini elden çıkarma konusunda gitgide daha isteksizleşmeye başladığını gösteriyor. Bu, yatırımcıların satış baskısını artırmadan önce daha yüksek oranlarda gerçekleşmemiş kâra ihtiyaç duymasıyla açıklanabilir.”

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yatırımcılar, Bitcoin Satma Konusunda Gitgide Daha İsteksizleşiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!