Circle ve SBI Holdings, Japonya’da USDC dolaşımını artırmak amacıyla ortaklık kurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

USD Coin’in (USDC) arkasındaki Circle, Japonya’da USDC ve Web3 hizmetlerinin benimsenmesini artırmak amacıyla Tokyo merkezli finansal hizmetler firması SBI Holdings ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Circle, 27 Kasım tarihinde SBI Holdings ile USDC’nin Japonya’ya stratejik genişlemesini destekleyecek bir mutabakat anlaşması (MOU) imzaladığını açıkladı.  

Circle and SBI Holdings are joining forces to boost $USDC circulation and transform the financial landscape in Japan with $USDC and Web3 Services! This partnership signifies a major leap in digital asset innovation and a strategic expansion for $USDC in Asia.

Read more about…

— Circle (@circle) November 27, 2023

Anlaşma, Circle’ın “Japonya’da stablecoinleri teşvik edeceğine ve Japonya’nın Web3 ekonomisine geçişini hızlandıracağına” inandığı, Japon hükümetinin Haziran ayında Ödeme Hizmetleri Yasası’nı revize ederek stablecoinler için yeni düzenlemeler getirmesinin ardından yapıldı. 

USDC’yi dolaşıma sokmak amacıyla SBI Holdings, Japon makamlarının onayına tabi bir elektronik ödeme aracı hizmeti olmak için çalışmalara başladı. 

SBI Holdings CEO’su ve Başkanı Yoshitaka Kitao, bunun ülkede kitlesel stablecoin benimsenmesine yönelik bir adım olacağını umduğunu dile getirdi ve ekledi: 

“Japonya, istikrarlı bir şekilde stabilcoinleri piyasaya sümek amacıyla zemin hazırlıyor ve Circle ile kapsamlı bir iş ittifakı için anlaşma imzalamaktan çok memnuniyet duyuyor.”

Circle CEO’su Jeremey Allaire, ortaklığın Japonya ve Asya’da “dijital para biriminin geleceği için ortak vizyonu temsil ettiğini” söyledi ve bölgeye genişleme planının parçası olarak Circle adına bir “kilometre taşı” olduğunu da sözlerine ekledi.  

Allaire, blokzincirlerde Web3 uygulamaları oluşturmak ve işletmek amacıyla uçtan uca geliştirme, dağıtım ve operasyon platformları sağlayan, Circle’ın full-stack Web3 Hizmet paketinin benimsenmesini teşvik etmek için de SBI ile birlikte çalışacağını vurguladı. Allaire, “Oyunları, kültürü ve tüketici eğlencesini düşünün. Japonya finans sektöründe yeni standartlar belirlemek üzere SBI ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.” diyerek sözlerine devam etti.

USDC is coming to Japan – Circle and SBI Holdings begin partnership combining USDC distribution, banking and Web3 tech proliferation for the Japan market. Official announcement here, my take on this below: https://t.co/fXZ4b9QrER

Why is this such a big deal?

In June of this…

— Jeremy Allaire (@jerallaire) November 27, 2023

SBI iştiraki olan SBI Shinsei Bank, Japonya merkezli işletmeler ve kullanıcılar için USDC erişimi ve likiditesini sağlamak üzere Circle’a bankacılık hizmetleri sunacak.  

Ağustos ayında Allaire, Circle’ın ABD merkezli olmasına rağmen USDC’nin yüzde 70’in üzerinde bir oranla denizaşırı ülkelerde benimsendiğini ve Asya’nın bu konuda başı çektiğini belirterek, “güvenli, şeffaf dijital dolara olan talebin” Latin Amerika ve Afrika’da da güçlü olduğunu sözlerine ekledi. 

CoinGecko’ya göre USDC şu anda 24,6 milyar dolarlık piyasa değeriyle Tether’in (USDT) ardından en büyük ikinci stablecoin konumunda. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle ve SBI Holdings, Japonya’da USDC dolaşımını artırmak amacıyla ortaklık kurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!