Columbia profesörü, bakanlığın Binance’e yönelik yaklaşımına ilişkin konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance ile ilgili son olayları, ABD’nin kripto para şirketlerine yönelik baskıları ile ilgili tartışmaya yol açtı. Columbia Business School’da yardımcı profesör ve yazar Omid Malekan’a göre Adalet Bakanlığı’nın davadaki yaklaşımı geleneksel finans sektörüne kıyasla oldukça farklı. 

Malekan X’te yaptığı açıklamada, “Kripto paranın kötü insanların kötü şeyler yapmasını sağlayan benzersiz bir araç olduğuna içtenlikle inanan insanlar, finansal sistemin geri kalanının gerçekte nasıl çalıştığını anlamıyorlar.” dedi. 

Malekan ayrıca, en iyi olarak bilinen bazı uygulamaların, hala büyük miktarlarda yasa dışı fon işlediğini ancak bunların normal kabul edildiğini söyledi. “Bunların hepsi normal kabul ediliyor, çünkü evrak işlerini birisi yapıyor.”

Malekan, benzer vakalarda geleneksel finans şirketlerine Binance ile aynı muamelenin yapılması durumunda, Wall Street’teki birçok kişinin hapse atılacağını savundu. 

“Binance standardına tabi tutulmuş olsalarda, yüzlerce genel müdür hapiste olurdu. Bankacılar bunu asla sorgulamayacak kadar akıllıydılar.”

Malekan, eleştirilerine rağmen borsanın kurallara uymamasının yanlış olduğunu söyledi. Binance kurucu ortağı Changpeng Zhao, geçtiğimiz günlerde yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişilerin “çalınan fonları” borsa aracılığıyla taşımasına izin verdiği iddiasıyla ABD hükümetiyle milyar dolarlık anlaşmaya imza attı. CZ, anlaşmanın bir parçası olarak CEO’luktan ayrıldı. 

Malekan, Binance’in son birkaç yılda finans sektörüne yaptığı katkıyı da övdü.

“On milyonlarca yoksul, esmer ve başka türlü ayrıcalığa sahip olmayan insanı finansal sisteme dahil etme konusunda makul derecede iyi bir iş çıkardı. Bu, dünyanın en uyumlu finans şirketlerinin kronik olarak yapmakta başarısız olduğu bir şey.”
ICIJ’den küresel kara para aklama soruşturması

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından sızdırılan belgelere göre, dünyanın en büyük bankalarından bazıları trilyonlarca doların suçlular tarafından aklanmasına izin verdi.

Eylül 2020’de açıklanan soruşturma, 1999 ile 2017 yılları arasında finansal kuruluşların iç uyum görevlileri tarafından potansiyel kara para aklama veya suç faaliyeti olarak belirlenen değeri 2 trilyon dolardan fazla olan işlemleri içeren 2.100’den fazla şüpheli faaliyet raporunu (SAR) analiz etti. Bu işlemleri kolaylaştıran bankalar arasında Bank of New York Mellon, Deutsche Bank ve HSBC gibi büyük kurumlar yer alıyordu.

ICIJ, 88 ülkedeki 110 haber kuruluşundan 400’den fazla gazeteciyi kara para aklama potansiyeli olan bankaları araştırmak üzere bir araya getirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Columbia profesörü, bakanlığın Binance’e yönelik yaklaşımına ilişkin konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!