XRP, güçlü bir düzeltmeyle karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğa piyasası şimdilik durakladı mı?

XRP fiyatı, 23 Kasım’da 0,67 dolardan yüzde 18,5 oranında düşüş yaşadı. 

Varlığın, önümüzdeki haftalarda daha fazla satış görmesi bekleniyor. 

XRP’nin teknik verileri, genişletilmiş düzeltme sinyali veriyor

XRP, Ocak 2018’den bu yana alçalan trend çizgisi direncini kırmayı başaramadı. Ayrıca Kasım 2023’te da bir kırılma yaşamada yetersiz kaldı. Bu da çizgi etrafında bir psikolojik satış baskısı olduğunu gösteriyor. 

XRP/USD haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Düşen trend çizgisi direncini test etmesinin ardından her düşüş eğilimi, tarihsel olarak yükselen destek trend çizgisine doğru bir düşüşle sonuçlandı. 

Aşağı yönlü hedef, XRP’nin 50 haftalık (kırmızı dalga) ve 200 haftalık (mavi dalga) üstel hareketli ortalamalarına (EMA) ilginç bir şekilde daha yakın olan 0,50 dolar civarında görünüyor. Dolayısıyla, bu fraktalın gerçekleşmesi durumunda XRP’nin fiyatının 2024’ten önce yüzde 20 oranında düşme riski söz konusu.

Borsalara XRP transferi

XRP’nin düşüş eğilimi, en büyük cüzdanların hareketlerinden de etkileniyor. 

1 milyar civarında bakiyeye sahip adreslerin tuttuğu XRP arzı, 20 Kasım’dan bu yana yüzde 1,75 oranında arttı. 

Bı adreslerin büyük bir kısmı kripto borsalarına ait olabilir. Bu da yatırımcıların varlıklarını satış için platformlara taşığını gösteriyor. 

XRP tedarik dağılımı. Kaynak: Santiment

Geçmiş veriler, 1 milyar XRP barındıran cüzdanlardaki ani yükselişlerin, hem mütevazi hem de büyük fiyat düşüşlerinden önce geldiğini gösteriyor. Aksine, arzdaki son düşüş, XRP fiyatının 0,55 dolardan 0,68 dolara yükselmesinden önce geldi. 

XRP fon verileri, kurumsal yatırımcılar arasında risk azaltma davranışları olduğunu da gösteriyor. CoinShares’in verilerine göre XRP yatırım araçlarından 2,6 milyon dolarlık çıkış görüldü. 

Kripto para birimi odaklı yatırım fonları arasında net akışlar. Kaynak: CoinShares

İlginç bir şekilde diğer kripto para birimleri de aynı dönemde giriş yaşadı. Bitcoin, bu listenin başında yer aldı. 

XRP boğalarının sonu mu?

XRP fiyatı, 2023 yılında yükseldi ve 23 Kasım itibarıyla yatırımcılarına yüzde 80 oranında bir getiri sağladı. Rippl’ın SEC karşısındaki yasal zaferi ve spot Bitcoin ETF coşkusu, yıllık kazançlara en fazla katkıda bulunan etmenlerden oldu. 

Sonuç olarak, devam eden XRP fiyat düşüşü boğa piyasası düzeltmesi gibi görünüyor. Bir başka deyişle yatırımcılar, kârlarını güvence altına almak için XRP’yi yerel fiyatların en yüksek seviyelerine yakın bir yerde satıyorlar. XRP’nin genel yükseliş trendi ise hala sağlam görünüyor. 

Analistler, XRP’nin yükseliş eğilimini sürdüreceğini öngörüyor. Muro, XRP’nin mevcut seviyelerden yüzde 30 artışla 0,80 dolara yükseleceğini söylüyor.

$XRP

Just like ETH and SOL, broke out, ready to go, with or without retest of the consolidation low pic.twitter.com/92pIeOZZP7

— Muro (@MuroCrypto) November 23, 2023

CryptoBull, kripto para biriminin üçgen formasyonları içinde aylarca süren konsolidasyonun ardından geçmişte yaşadığı kırılmalara atıfta bulunarak XRP’nin 2024’te 4,20 dolara ulaşmasını bekliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
XRP, güçlü bir düzeltmeyle karşı karşıya
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!