Bugün kripto piyasasında neler yaşandı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün kriptoda piyasasında neler olduğunu bilmek mi istiyorsunuz? Bitcoin fiyatı, blockchain, DeFi, NFT’ler, Web3 ve kripto düzenlemelerini etkileyen günlük trendler ve olaylar haberimizin devamında.

ABD savcıları, CZ’nin ülkeyi terk etmesini istemediklerini belirterek, yargıçtan bu konuda derhal adım atmasını istedi. BlackRock, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu görüşmek üzere Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile bir araya geldi ve OpenAI, Sam Altman’ı CEO olarak yeniden işe alacağını duyurdu.  

ABD, CZ’nin ülkede kalmasını istiyor

ABD’li savcılar Changpeng “CZ” Zhao’nun kaçma riski olduğunu ve Şubat ayındaki cezasından önce Dubai’ye gitmek üzere ABD’den ayrılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. 

Seattle Federal Mahkemesi’ne başvuran savcılar, hakimden Zhao’nun cezasının infazından iki hafta önce ABD’ye dönmesi koşuluyla 175 milyon dolarlık kefaletle Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) dönmesine izin veren kararı gözden geçirerek bozmasını istedi. 

Savcılar, Zhao’nun ABD’ye dönmemeye karar vermesi durumunda, BAE’deki ayrıcalıklı statüsü, ülkenin ABD ile suçlu iadesi anlaşması olmaması ve ABD yargı yetkisi dışında bulunanması ve süresiz olarak yaşayabileceği kadar büyük bir serveti olması nedeniyle hükümetin “geri dönüşünü güvence altına alamayacağını” belirtti: 

“BAE’de üç küçük çocuğu ve bir ortağı var. 18 aya kadar hapis cezasıyla yüzleşmek üzere ABD’ye geri dönme ihtimaliyle karşı karşıya kaldığında, bunun yerine ailesiyle birlikte BAE’de kalmayı tercih edebilir.” 

Zhao kısa bir süre önce Binance’de etkili bir Kara Para Aklamayı Önleme programı yürütemediğini itiraf etmiş ve suçunu kabul ettiği anlaşmanın bir parçası olarak borsanın CEO’luğundan istifa ederek 50 milyon dolar ceza ödemişti.  

BlackRock ve SEC, spot Bitcoin ETF’i ile ilgili görüşme yaptı

BlackRock temsilcileri, ülkenin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu piyasaya sürme yollarını görüşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile bir araya geldi.   

Yakın zamanda yayınlanan SEC raporuna göre BlackRock, düzenleyiciye önerilen spot Bitcoin ETF’i için potansiyel uygulama modelleri sundu. Menkul kıymetler düzenleyicisinin önerilen modellere verdiği yanıtın belli olmadığı vurgulandı. 

BlackRock’ın ABD’nin ilk spot Bitcoin ETF’ini piyasaya sürme yarışında en önde olduğukonuşuluyor. Varlık yöneticisi, çeşitli fon tekliflerinde neredeyse mükemmel bir onay siciline sahip. BlackRock’ın ilk başvurusu, Haziran ayında SEC’e sunulmuştu.   

OpenAI, Sam Altman’ı yenide CEO yapıyor 

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ı yeni yapay zeka (AI) araştırma ekibine liderlik etmesi için davet etmesinden iki gün sonra, OpenAI kurucu ortağını kovma kararından geri adım attı.  

22 Kasım tarihinde OpenAI, Altman’ın CEO olarak geri dönmesini sağlayacak yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket anlaşmayı resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı bir paylaşımla da doğruladı.  

OpenAI’ya göre şirket ve Altman, “ayrıntıları belirlemek için iş birliği yapıyor.” Altman, OpenAI’ya katılma isteğini, duyuruyu bir kalp emojisiyle yeniden paylaşarak gösterdi. 

OpenAI’ye olan “sevgisini” açıkça dile getiren Altman, Microsoft’taki yeni görevinden çekildiğini belirterek, “OpenAI’ye geri dönmeyi ve Microsoft ile olan güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bugün kripto piyasasında neler yaşandı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!