Binance’in ABD ile anlaşması spot Bitcoin ETF’leri için yeşil ışık mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok piyasa gözlemcisi, Binance’in Amerika Birleşik Devletleri ile yaptığı 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylamasından önceki son engel olduğunu iddia etti. 

Anlaşma, ABD Adalet Bakanlığı ve Hazine gözlemcilerinin borsada beş yıla kadar denetleme yapmasına izin verilmesini ve kurumlara, Binance’i Kara Para Aklamayı Önleme yasasıyla uyumlu tutmaları amacıyla kapsamlı yetkiler verilmesini içeriyordu.

Ikigai Asset Management yöneticisi Travis Kling’in X (Twitter) üzerinden Haziran ayında paylaştığı gönderide, “ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot Bitcoin ETF’lerini reddederken piyasa manipülasyonunu gerekçe gösterdi. BlackRock spot BTC ETF başvurusunun onaylanması için Binance’in piyasa hakimiyetinin darbe alması gerekiyor.” diyerek önemli bir öngörüde bulunmuştu. 

Kling, “Bu ETF’in, Binance’in şu anki tekelinde, onaylanma şansı yok. Sıfır. Bu ETF onaylanırsa, Binance ya tamamen ortadan kalkar ya da fiyat manipülasyonundaki rolü büyük ölçüde azalır” diyerek sözlerini tamamlamıştı. 

Ok here we go. https://t.co/fJ7c3MpaTy

— Travis Kling (@Travis_Kling) November 21, 2023

Kling’in öngörüsü, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF piyasasında avantajlı bir konum elde etmek amacıyla ABD hükümetiyle yakın çalıştığını düşünen başka firmaları da harekete geçirdi. YouTuber Colin Talks Crypto, Binance anlaşmasının “Bitcoin ETF’i çıkmadan hemen önce” gerçekleşmesinin şüpheli bir durum olduğunu iddia etti ve sordu: 

“Bu yolla BlackRock ucuza büyük miktarda BTC mi elde ediyor? Yoksa ETF’ler piyasaya sürülmeden önce ABD piyasalarında rekabeti mi bitirmek istiyor?” 

Does it seem fishy to anyone else that #Binance is being found guilty of money laundering right before a #Bitcoin #ETF comes out?

Is there any connection?

For example:
• Is it a way for BlackRock to acquire a massive amounts of BTC for cheap/free?
• Is it a way to remove…

— Colin Talks Crypto (@ColinTCrypto) November 21, 2023

Bazı yorumcular ise BlackRock ve rakibi Vanguard’ın birlikte Binance’in en büyük rakibi olan Coinbase’in yüzde 11,5’ine sahip olduğunu belirterek Binance’e karşı gerçekleştirilen bu eylemin planlı gerçekleştirilmiş olabileceğini değerlendirdi. 

BlackRock 20 Kasım’da SEC ile bir araya gelerek, spot BTC ETF’i iShares Bitcoin Trust için finansal modellerin nasıl kullanabileceğini anlatmıştı. 

Binance/DOJ settlement and SEC Spot #Bitcoin ETF approvals are mutuals.

— Andrew (@AP_Abacus) November 20, 2023

Grayscale de aynı gün menkul kıymetler düzenleyicisi ile bir araya gelerek, kendi spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında görüştü. Fidelity, WisdomTree, Invesco Galaxy, Valkyrie, VanEck ve Bitwise da spot Bitcoin ETF’leri için SEC onayını bekliyor.  

Dijital varlık yatırım firması Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Binance anlaşmasının kripto para sektörü için çok iyi bir adım olduğunu söyledi. 

Binance haberlerinin spot BTC ETF onaylarının önünü açıp açmayacağı tartışma konusu oldu. 

Piper Alderman ortağı Michael Bacina, Cointelegraph’a yazdığı notta, spekülasyonları akışına bırakmanın en iyisi olduğunu öne sürdü. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in ABD ile anlaşması spot Bitcoin ETF’leri için yeşil ışık mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!