Binance-ABD Anlaşması İle FTX’in Altcoin’i Şahlandı: Yüzde 60 Yükseliş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı ile sağlanan uzlaşma kapsamında Binance CEO’sunun istifa etmesi FTX’e (FTT) yaradı.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, ABD Adalet Bakanlığı ile sağlanan uzlaşı kapsamında 21 Kasım günü görevinden istifa etti. CZ’nin iflası borsanın yerel token’ı BNB’nin düşüşüne yol açarken bir zamanlar rakip borsa olan FTX’in yerel token’ı FTT kısa sürede %60 fazla yükseldi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında iflasını duyuran FTX’in çöküşünde Binance CEO’su CZ’nin parmağı olduğuna dair söylentiler sık sık gündeme gelmişti. CZ’nin istifasıyla birlikte FTT’nin yükselmesi yatırımcılar arasındaki spekülasyonları tekrardan alevlendirdi.

Spekülasyonlar arasında ABD’nin CZ’den aldığı sözde intikamın FTT için olumlu bir haber olduğunu öne sürenler de oldu. Öte yandan Binance’in önümüzdeki 5 yıl içerisinde ABD’den ayrılması gerekeceğine dair söylentiler de FTT’nin yükselişini etkilemiş olabilir.

FTX iflas etmeden önce dünyanın en büyük borsaları arasında yer alıyordu. Ayrıca son zamanlarda borsanın alacaklılarına borçlarını ödeyerek 2024 yılında tekrardan açılacağına dair söylentiler zaten bir süredir FTT’nin ilgi merkezinde yer almasına yol açmıştı.

ABD’nin FTX üzerinden kripto para piyasasına girebileceğini ve FTX’i devlet destekli bir borsaya çevirebileceğine dair spekülasyonlar da bulunuyor. SBF iflastan önce birçok milletvekili ve üst düzey devlet yöneticisiyle olan yakın bağlarıyla öne çıkmıştı.

CoinGecko verilerine göre CZ’nin istifa haberinden önce 2,98 dolar seviyesinde konsolide olan FTT, haber akışının etkisiyle 2 günden kısa bir süre içerisinde %60 yükselerek 4,77 dolara ulaştı. FTT yazım esnasında 4,64 dolardan işlem görüyor.

Binance-ABD Anlaşması İle FTX’in Altcoin’i Şahlandı: Yüzde 60 Yükseliş! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance-ABD Anlaşması İle FTX’in Altcoin’i Şahlandı: Yüzde 60 Yükseliş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!