ABD’li yetkililer, CZ’nin kaçma riski bulunduğunu iddia etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri savcıları, Binance’in eski patronu Changpeng “CZ” Zhao’nun kaçış riski konusundaki endişelerini dile getirerek ülkeden ayrılmasını engellemeye çalışıyor.  

22 Kasım tarihinde Seattle Federal Mahkemesi’ne başvuran ABD’li savcılar, Zhao’nun Şubat 2024 tarihindeki cezasından iki hafta önce ABD’ye dönmesi koşuluyla 175 milyon dolarlık kefalet ödeyerek Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) evine dönmesine izin veren hakim kararının yeniden gözden geçirilerek bozulmasını talep etti.  

ABD savcıları, Zhao’nun “cezasını çekene kadar ABD’den ayrılmasına izin verilmesi halinde kabul edilemez riskler alınacağını” iddia etti. 

Ekteki mektupta savcılar, Zhao’nun ABD’ye geri dönmemeye karar vermesi halinde, hükümetin “geri dönüşünü güvence altına alamayacağını” vurguladı. 

Hükümet, Zhao’nun ülkeden ayrılmasını engellemek için gerekçe olarak BAE’deki bağları ve statüsünün yanı sıra ülkenin ABD ile suçlu iadesi anlaşmasının olmamasını gösterdi: 

“BAE’de üç küçük çocuğu ve bir ortağı var. 18 aya kadar hapis cezasıyla yüzleşmek üzere ABD’ye geri dönme ihtimaliyle karşı karşıya kaldığında, bunun yerine ailesiyle birlikte BAE’de kalmayı tercih edebilir.”

Savcılar, Zhao’nun BAE’deki servetiyle süresiz olarak yaşayabileceğini, servetin büyük bir kısmının ABD yargı alanından uzakta, denizaşırı ülkelerde tutulduğunu söyledi.  

Zhao’nun kefalet koşullarının gözden geçirilmesi talebinden bir alıntı. Kaynak: PACER 

Hükümet ayrıca Zhao’nun 175 milyon dolarlık kefaletinin büyük bir kısmının ABD’nin yetki alanı dışında olması nedeniyle Zhao’nun kefaletinin yetersiz olduğunu savunuldu.  

Zhao kısa bir süre önce Binance’de etkin bir Kara Para Aklamayı Önleme programı yürütemediğini itiraf etti ve anlaşmasının bir parçası olarak borsanın CEO’luğundan istifa ederek 50 milyon dolar ceza ödedi. 

Related: Binance’s DOJ settlement offers a glimmer of hope for the crypto industry

Sektör uzmanları ve gözlemciler, Binance’in Adalet Bakanlığı ile anlaşmasının kripto endüstrisi için olumlu bir sonuç olduğunu ve yaşanan olayın ABD’de kripto piyasasını daha da meşrulaştırdığını savundu.  

Kripto piyasaları, sektörün en esrarengiz ve etkili oyuncularından biriyle ilgili kötü haberlerin ardından hızlıca toparlanmayı başardı. 

Toplam piyasa değeri, Perşembe sabahı Asya işlem seansında 1,48 trilyon dolara ulaşarak, Binance haberleri öncesindeki seviyelerine geri döndü.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li yetkililer, CZ’nin kaçma riski bulunduğunu iddia etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!